AcasăADVERTORIALPregătește-te de vară! Scurt ghid pentru curățarea aerului condiționat

Pregătește-te de vară! Scurt ghid pentru curățarea aerului condiționat

Vine vara și majoritatea oamenilor se ocupă de curățenia de primăvară, iar asta include și aparatele de aer condiționat. Asemeni aspiratorului tău, și în acest dispozitiv se găsesc filtre care au nevoie de o întreținere constantă pentru buna funcționare. Mai mult decât atât, te vei bucura de un aer mai curat în locuință în fiecare zi.

Mai jos regăsești un scurt ghid pentru curățarea aparatului de aer condiționat:

Înainte de toate, asigură-te că este scos din priză, pentru a evita accidentele neplăcute!

Cum cureți unitatea interioară?

Unitatea de aer condiționat din interior are filtre de praf care necesită curățare regulată. Cu cât acesta este mai înfundat, cu atât își va reduce performanța generală.

Filtrul principal de praf se regăsește deschizând trapa frontală – acesta poate fi acoperit de un alt set de astfel de dispozitive (de purificare a aerului). 

De obicei, producătorii recomandă curățarea la câteva săptămâni, dar depinde într-adevăr de cât de des folosești aparatul de aer condiționat.

Unele modele au, de asemenea, un filtru de purificare (cum ar fi cel ionizant) care poate fi îndepărtat și curățat; alege un aparat de aer condiționat de la Ideall.ro cu acest tip de dotare, pentru a beneficia de o calitate mai bună a aerului. 

Filtrele din plastic ce îl acoperă pe principal sunt, de obicei, lavabile (verifică manualul producătorului), așa că le poți spăla în siguranță. Dacă sunt foarte murdare, le poți pune mai întâi în apă caldă cu detergent și le poți clăti ușor. Asigură-te că sunt complet uscate înainte de a le pune înapoi.

După ce ai dat jos aceste bucăți de plastic, unitatea interioară filtrantă prezintă niște lamele care pot fi curățate cu o soluție specială antibacteriană sau care poate fi aspirată în siguranță.  De preferat, însă, este să folosești un produs dezinfectant pentru a preveni acumularea de germeni.

Cum cureți unitatea exterioară?

Unitatea din exteriorul casei tale ar trebui să fie curățată regulat – frunzele, praful sau alte particule ar trebui îndepărtate, pentru a nu interfera cu funcționarea sa. Nu este recomandat să o deschizi pentru a șterge componentele sale interne; există servicii specializate care se ocupă de acest proces în deplină siguranță.

Curățare profesională

În cazul în care consideri că este prea mult de muncă, poți să apelezi la ajutorul unui profesionist. Un serviciu de întreținere ar trebui să includă curățarea componentelor interne, externe și verificarea cantității de freon disponibile pentru răcire.

Dacă trăiești într-un mediu foarte murdar sau umed și folosești frecvent aparatul de aer condiționat, s-ar putea să fii surprins de cât de mult praf și mucegai se pot acumula în interiorul său. Acest lucru poate duce la pierderea performanței pe măsură ce se înfundă, iar sporii pot fi aruncați în casa ta. 

Acestea fiind spuse, curățarea periodică a filtrelor de praf și mentenanța regulată a aparatului va ajuta la o mai bună funcționare a sa și vei avea un aer mai curat în casă!

Sursă: pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc