AcasăSTIRIHUNEDOARAPompierii spun clar: a fost o vară incendiară !!!

Pompierii spun clar: a fost o vară incendiară !!!

Pompierii militari din judeţul Hunedoara atrag atenţia asupra creşterii ‘alarmante’ a incendiilor de mirişti, vegetaţie uscată şi fond forestier. Până în luna septembrie numărul intervenţiilor pompierilor militari a fost mai mare decât cel de pe tot parcursul anului trecut. Toate aceste incendii au apărut în perioada în care păşunile ar fi trebuit curăţate de resturile vegetale, de aceea se apreciază că oamenii nu au supravegheat suficient focurile deschise.

Din păcate, mai multe incendii s-au propagat şi spre zona forestieră. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Hunedoara au estimat că pagubele produse de flăcări se ridică la circa 400.000 de lei, în condiţiile în care 100 de hectare de pădure au fost distruse total.

În încercarea de limitare a acestor fenomene, autorităţile au întocmit un plan comun de acţiune pentru reducerea riscului de incendii. Acesta a inclus activităţi de informare preventivă, patrulări în teritoriu şi aplicarea de sancţiuni, valoarea amenzilor date de ISU Hunedoara fiind de 20.000 de lei.

De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara a întocmit 56 de dosare penale pentru distrugere prin incendiere a unor terenuri sau parcele. Din totalul cazurilor, 21 au fost deja soluţionate.
Acţiuni de prevenire au fost desfăşurate şi de comisarii Gărzii de Mediu, care au organizat patrule pentru depistarea persoanelor care incendiază terenurile. Comisarii de mediu au înaintat procurorilor şase sesizări penale pentru arderi de vegetaţie uscată în arii naturale protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc