AcasăADVERTORIALPoluarea cu deșeuri de ambalaje din plastic - ce pot face companiile...

Poluarea cu deșeuri de ambalaje din plastic – ce pot face companiile în acest sens?

An de an, marile companii vin cu obiective ambițioase de mediu. Deșeurile de ambalaje din plastic sunt un real pericol pentru planetă, plasticul fiind unul dintre cele mai des folosite materiale, dar și unul dintre cele mai poluante. Conform Eurostat și Agenției Europene de Mediu (2018), 25% dintre deșeurile din plastic din Europa sunt depozitate în gropile de gunoi. Dacă fenomenul nu este stopat curând, și companiile nu iau măsuri în această direcție, sănătatea oamenilor și economia au de suferit pe termen lung.

Ce pot face companiile în privința deșeurilor de ambalaje din plastic?

Impactul nociv al plasticului asupra mediului și, implicit asupra sănătății noastre, este de necontestat. Pe fondul generării unor cantități de deșeuri de ambalaje din plastic din ce în ce mai mari, măsurile sunt urgente și diferențiate de la o companie, la cealaltă, producător sau comerciant. 

Indiferent de industrie sau de anvergura unei companii, activitatea se reduce la protejarea mediului. Companiile trebuie să prioritizeze problema plasticului de unică folosință, să monitorizeze cantitatea totală de deșeuri de ambalaje din plastic generată și să comunice public și transparent aceste date. Pentru asta, au nevoie să cunoască impactul real pe care îl are compania asupra mediului prin activitatea desfășurată. 

Procedeul este unul complex , sunt zeci de documente întocmite în baza unor legi și tocmai din acest motiv este nevoie, de cele mai multe ori , de consultanță de mediu. Un responsabil de mediu evaluează riscurile și găsește modalități, în conformitate cu legile actuale, prin care impactul pe care compania în are asupra mediului poate fi diminuat sau chiar redus în totalitate. Oricărui proiect sau activitate economică desfășurată de o companie i se poate aplica o astfel de evaluare, fie pe un singur segment, acolo unde sunt întâmpinate dificultăți, fie pentru întreg palierul de responsabilități. 

Dar evaluarea este doar un prim pas spre schimbare. Responsabilitatea se află, momentan, pe umerii companiei, aceasta dacă nu este implicat un specialist în transfer de responsabilitate. Obligații AFM, autorizații de mediu, raportări lunare și anuale către autoritățile de mediu etc. pot fi lăsate în grija ECO Synergy, unde o echipă cu peste 15 ani experiență în domeniul consultanței de mediu și al preluării responsabilităților de mediu va face tot ce compania generatoare de deșeuri din plastic ar trebui să facă. Pe lângă conformarea cu legislația aferentă, transferul de responsabilitate de mediu reprezintă și un pas important în educarea societății și protejarea mediului. 

Văzută din afară, activitatea unei companii nu pare a avea vreo legătură cu mediul, asta până ce produsele părăsesc compania și atunci, munți de ambalaje din plastic ajung să îl polueze prin diverse căi. Dacă și tu ai o companie care generează deșeuri din ambalaje de plastic, ia în serios responsabilitatea față de mediu și cere consultanța de mediu oferită de Eco Synergy. Moral, dar și obligat lege, ai obligația să le raportezi în cantități reale, să le reciclezi și să le valorifici până la țintele minime prevăzute. Rezultatele folosirii plasticului pot fi observate pe malurile și în apele mărilor și oceanelor, dar o mare parte dintre acestea pot fi evitate printr-o reciclare mai bună. Reciclează și tu! Poți începe cu plasticul!

Sursa foto: unsplash.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc