Home ADMINISTRATIE Peste 600 de subofiţeri şi poliţişti locali s-au perfecţionat la CFIC Orăştie

Peste 600 de subofiţeri şi poliţişti locali s-au perfecţionat la CFIC Orăştie

0
2468

Bilant CFIC OrastiePeste 600 de subofiţeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi din administraţia publică locală s-au pregătit ori şi-au perfecţionat cunoştinţele la cursurile organizate, anul trecut, în cadrul Centrului de Formare Iniţială şi Continuă al MAI (CFIC) Orăştie, potrivit bilanţului de activitate al instituţiei pe anul 2012.

„Activităţile desfăşurate la nivelul centrului, în anul 2012, au vizat îndeplinirea rolului instituţiei noastre de a asigura formarea iniţială şi continuă a personalului MAI”, a declarat directorul CFIC Orăştie, comisarul şef Ion Bogdan, precizând că în perioada analizată, un număr de 637 de cursanţi au absolvit cursuri de iniţiere sau au susţinut diferite examene necesare în dezvoltarea carierei. Între acestea se înscriu cele pentru subofiţerii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi cursurile de formare iniţială pentru poliţiştii locali.

Unul dintre cursurile importante este cel de perfecţionare ca „specialist în domeniul securităţi şi sănătăţii în muncă”, autorizat de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor. În acest context, trebuie menţionat faptul că CFIC Orăştie este primul furnizor de formare profesională din MAI, autorizat să organizeze programe de formare pentru ocupaţiile „Specialist” respectiv „Inspector” în domeniul securităţi şi sănătăţii în muncă.

bilant CFICPentru anul 2013, Centrul de Formare îşi propune diversificarea ofertei de cursuri, completarea dotării cu echipamente şi mijloace specifice necesare susţinerii procesului de învăţământ, menţinerea relaţiilor de colaborare cu instituţiile administraţiei publice locale şi judeţene şi structurile de învăţământ civile şi cele ale MAI.

Perspectiva se anunţă optimistă, pentru că reprezentantul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, comisarul şef Florin Andrei, a dat asigurări că în acest an va susţine activitatea didactică şi va acţiona în vederea creerii unui centru de formare profesională performant, cu o specialitate bine definită.

Şedinţa de bilanţ a CFIC Orăştie a fost onorată de prezenţa reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi judeţene, precum şi cei ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Hunedoara, a declarat purtătorul de cuvânt al CFIC Orăştie, comisarul şef Marius Moş.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.