AcasăSTIRIPeste 50.000 de turişti au vizitat capitala Daciei Romane în 2013

Peste 50.000 de turişti au vizitat capitala Daciei Romane în 2013

Activităţile constante de promovare au adus  în anul 2013 Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva câteva zeci de mii de turişti în plus, comparativ cu anul 2012.

Din informaţiile oferite de managerul MCDR, Liliana Ţolaş, în anul 2013 nu mai puţin de 88.000 de persoane au trecut pragul muzeului, fie pentru a vizita una dintre expoziţiile permanente sau temporare, fie pentru a participa la unul dintre spectacolele găzduite de clădirea Palatului Magna Curia.

Cea mai vizitată locaţie aflată în subordinea MCDR a fost în anul 2013 vechea capitală a Daciei Romane de la Sarmizegetusa.  Astfel, în anul trecut, pe la Sarmizegetusa Ulpia Traiana au trecut 52.000 de turişti, spre deosebire de anul 2012 când au fost înregistraţi doar 30.000.

lilana-tolasEste o realitate aceea că de la an la an a crescut numărul turiştilor. Am lucrat intens şi am avut alături de noi presa locală, regională şi naţională care ne-a sprijinit în acest efort de promovare. Judeţul Hunedoara este, fără îndoială, cel mai reprezentativ pentru tot ceea ce a însemnat civilizaţia daco-romană, iar în acest sens pot exemplifica prin situaţia Ulpiei Traiana  Sarmizegetusa, unde numărul de turişti aproape s-a dublat în anul trecut, comparativ cu 2012. Am înregistrat 52.000 de turişti faţă de 30.000 în anul 2012″, a spus managerul MCDR, Lilia Ţolaş (foto).

Reprezentanţii MCDR sunt hotărâţi ca în acest an să continue acţiunile de promovare a instituţiei şi, în plus, se intenţionează şi demararea unor proceduri de chestionare a turiştilor, pentru a determina atât gradul de satisfacţie al acestora referitoare la expoziţiile vizitate, dar şi pentru a afla ce anume îşi doresc turiştii să vadă în viitor la muzeu.

1 COMENTARIU

  1. Numarul turistilor a crescut datorita masurilor de promovare luate de managerului MCDR Liliana Tolas ,de cand dooamna Tolas a preluat manageriatul MCDR s-a vazut o crestere constanta a numarului de vizitatori .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc