AcasăSTIRIALBAPeste 33.000 de persoane, înscrise deja pe lista de participanţi la slujba...

Peste 33.000 de persoane, înscrise deja pe lista de participanţi la slujba ce va fi susţinută de Papa Francisc, la Blaj

Peste 33.000 de persoane s-au înscris deja pentru a asista la slujba susţinută de Papa Francisc, în 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Majoră Greco-Catolică de la Blaj. În total, pot participa la ceremonie 42.000 de credincioşi.

Părintele vicar general Cristian Barta, de la Arhiepiscopiei Majoră Greco-Catolică de la Blaj, a anunţat, marţi, într-o întâlnire cu presa, că peste 33.000 de persoane s-au înscris deja pentru a participa la slujba care va avea loc pe Câmpia Libertăţii. Intrarea va fi gratuită, pe bază de bilete nominale, iar în total, la slujbă vor putea asista până la 42.000 de pelerini.

„Numărul celor care vor putea intra pe Câmpia Libertăţii, ţinând seama şi de aspectele legate de securitate este de aproximativ 40.000 – 42.000 de persoane. O bună parte dintre aceste persoane vor avea posibilitatea să stea pe scaunele pe care le vom pune la dispoziţie. Noi ne pregătim astfel încât fiecare pelerin să se bucure de confortul uman şi spiritual de care are nevoie pentru a trăi aşa cum se cuvine această sărbătoare. Intrarea pe Câmpia Libertăţii se va face în baza unor bilete nominale, gratuite, care vor fi distribuite atât prin intermediul structurilor noastre bisericeşti, dar şi prin intermediul municipalităţii din Blaj. Deja avem înscrise peste 33.000 de persoane, există un interes foarte mare în privinţa participării, tocmai de aceea ne-am organizat astfel încât să punem la dispoziţia pelerinilor şi informaţiile necesare pentru a putea ajunge pe Câmpia Libertăţii într-o manieră cât mai uşoară”, a declarat părintele vicar general Cristian Barta.

Potrivit acestuia, accesul în Blaj este deja gândit, cea mai mare distanţă de la cea mai îndepărtată parcare din Blaj, la Câmpia Libertăţii, putând fi parcursă în maximum 25 de minute, pe jos. Multe persoane vor putea intra, însă, şi cu autoturismul, deoarece se va putea parca şi pe multe dintre străzile din Blaj.

De asemenea, sunt prevăzute mijloace de transport care vor prelua şi vor conduce pelerinii pe Câmpia Libertăţii. Vor fi foarte multe puncte de prim-ajutor, spitale mobile, astfel încât, dacă cineva va avea nevoie de ajutorul specializat al medicilor, să-l poată primi imediat.

În total, se estimează că la Blaj vor ajunge aproximativ 150.000 de pelerini, din toată ţara şi din străinătate – SUA, Canada, Italia, Franţa, Germania, Austria. Pentru cei care nu vor avea locuri pe Câmpia Libertăţii din Blaj vor fi instalate ecrane uriaşe, pe care vor putea urmări ceremonia.

”Pentru toţi acei pelerini care nu vor putea să aibă acces pe Câmpia Libertăţii, noi, în colaborare cu autorităţile locale am gândit locuri în care vom amplasa ecrane uriaşe, lumea va putea să urmărească în direct Sfânta Liturghie şi Beatificarea de pe Câmpia Libertăţii. În acele locuri vor fi şi preoţi disponibili pentru a susţine spiritual credincioşii prezenţi. Estimarea participării este foarte mare, tocmai de aceea am gândit şi locaţii unde aceste persoane vor fi bine primite, vor fi însoţite, vor fi informate şi ne dorim ca niciun pelerin prezent în Blaj să nu plece fără să-l vadă pe Sfântul Părinte Papa Francisc”, a mai spus părintele vicar general Cristian Barta.

Biserica Catolică din România a anunţat, luni, că Papa Francisc se va afla în vizita din România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc