AcasăSTIRIPersonalul de la centrul de vaccinare, fără plata întreagă

Personalul de la centrul de vaccinare, fără plata întreagă

[ad_1]

Cadrele medicale de la centrul de vaccinare de la Școala 7, din municipiul Petroșani, au restanțe la plata muncii depusă în centru. Problema s-ar rezolva dacă, spun cei de la DSP Hunedoara, Primăria Petroșani ar face o solicitare de decont, iar banii ar urma să se reîntoarcă de la minister prin DSP. Sunt surse care susțin că, directorul economic al Primăriei Petroșani spune că nu poate face, legal, acest lucru. Asta deși Primăriile din Deva și Hunedoara au procedat în același fel.

Câteva zile neplătite

Centrul de vaccinare din municipiul Petroșani, cel amenajat la școala 7, a fost deschis mai devreme decât au fost încheiate contractele celor care asigură funcționarea centrului. Așa se face că perioada de la deschidere și până la semnarea contractelor a rămas neacoperită din punct de vedere financiar.

Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, spune însă că există o prevedere legală, care este aplicabilă încă din 15 ianuarie, și care dă dreptul la efectuarea de plăți pentru personalul din centrele de vaccinare.

”Avem discuții la Petroșani, legate de faptul că Primăria nu vrea să le deconteze zilele lucrate pentru că au început mai repede. Sperăm să ajungem la un numitor comun. La Deva și Hunedoara s-au făcut deconturi inclusiv pe acea perioadă”, spune directorul DSP Hunedoara.

Potrivit sursei citate, este vorba de câteva zile, unele în care s-a lucrat în centrul de vaccinare înainte de semnarea contractelor.

Iar situația ar putea fi rezolvată dacă primăria ar plăti acele sume și mai apoi ar face un decont pe care să-l trimită DSP. Instituția l-ar trimite mai apoi la minister, de unde banii ar urma să ajungă la direcția de sănătate publică și mai apoi la primărie.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, nu a putut fi contactat pentru a explica problema financiară de la centrul de vaccinare.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc