AcasăADMINISTRATIEPersoanele care beneficiază de asistenţă socială vor munci în folosul comunităţii

Persoanele care beneficiază de asistenţă socială vor munci în folosul comunităţii

petru margineanPersoanele care primesc alimente de la cantina socială a Primăriei Deva sau cele care beneficiază de diverse forme de asistenţă din partea autorităţilor locale vor trebui să muncească în folosul comunităţii.

În caz contrar, vor pierde aceste facilităţi, spune primarul municipiului, Petru Mărginean.

‘Trebuie să se înţeleagă un lucru: cu toţii avem drepturi şi obligaţii. Indiferent că se vor supăra unii sau alţii, noi trimitem ajutoare în alimente, alţii primesc ajutoare de urgenţă sau alte ajutoare speciale. Toate sunt din bani publici. Sunt oameni care nu au locuri de muncă, dar cred că pentru ajutoarele pe care le primesc de la cantină sau pentru ajutoarele băneşti trebuie să efectueze câteva ore de muncă, deoarece toţi cetăţenii, de oriunde, muncesc pentru a-şi câştiga existenţa”, a spus primarul Devei.

Funcţionarii Primăriei Deva lucrează la un proiect de hotărâre care va stabili formele prin care beneficiarii de asistenţă socială vor fi angrenaţi în diverse activităţi utile comunităţii locale. Forma finală a documentului va fi decisă de consilierii locali.

Primarul a menţionat că un prim exemplu a fost dat de beneficiarii de ajutoare sociale din cartierul Grigorescu, aceştia fiind solicitaţi la activităţile de curăţenie de primăvară din zona în care trăiesc.

„Cred că este normal ca, mai ales în locurile în care locuiesc, să treacă la curăţenie. Noi am trimis maşinile de gunoi acolo pentru a strânge mizeria”, a afirmat primarul Petru Mărginean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: