AcasăSTIRIPercheziții în Timiș la persoane suspectate de fraude bancare. Soția și fiul...

Percheziții în Timiș la persoane suspectate de fraude bancare. Soția și fiul unui polițist, printre suspecți.

Acțiune în forță a polițiștilor de la Crimă Organizată din Timiș la o rețea de suspecți de fraude bancare. Printre persoanele anchetate se află și fiul unui polițist timișean, el fiind cel despre care anchetatorii cred că se ocupa de falsificarea actelor cu ajutorul cărora se obțineau credite bancare în mod fraudulos.

Zeci de oameni ai legii au demarat în această dimineață o acțiune de amploare pentru anihilarea unei rețele de falsificatori de acte cu ajutorul cărora se obțineau în mod fraudulos credite bancare: printre cele peste 33 de persoane împotriva cărora procurorii au eliberat manadate de aducere se află și fiul unui polițist, dar și persoane care lucrează în sistemul bancar. Perchezițiile s-au efectuta la un număr de 31 de locații din Timişoara, Moşniţa Nouă, Săcălaz, Ciacova și Deta, membrii reţelei fiind însă monitorizaţi încă din 2011. Se pare că prejudiciul estimat este de peste 450.000 de lei, bani luaţi din bancă cu acte false.

Persoanele implicate puneau la punct actele pe numele unor pensionari fictivi din Ministerul Apărării dar şi din MAI, iar apoi racolau persoane în vârstă care mergeau și  ridicau banii din bancă. Cel care se ocupa cu falsificarea actelor este un timişorean de 17 ani, fiul unui poliţist care activează în IPJ Timiş. Și mama băiatului este membră a reţelei de falsificatori și era implicată activ în operațiunile de fraudă. Poliţiştii susţin că infractorii activează încă din anul 2007 , iar doi dintre suspecți au fost reţinuţi la sfârşitul lui 2012, după ce au fost prinşi în timp ce încercau să ridice un credit obţinut cu acte false.

Falsificatorii nu ar fi putut să opereze fără sprijin din interiorul băncilor, astfel că procurorii DIICOT și-au îndreptat atenția și către unii angajaţi ai unităţilor bancare, ei fiind printre cei 31 de suspecți. Toate persoanele au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Timişoara, pentru audieri, fiind cercetate pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc