AcasăSTIRIHUNEDOARAPelerinaj la cetatea Devei

Pelerinaj la cetatea Devei

Biserica Unitariană din Transilvania, în colaborare cu organizaţia de tineret a Bisericii, Asociaţia Naţională Dávid Ferenc, organizează la ruinele cetăţii Deva, în ziua de 8 noiembrie 2014, pelerinajul ce comemorează trecerea în nefiinţă a fondatorului Bisericii, episcopul martir Dávid Ferenc.

Biserica Unitariană a luat fiinţă în ianuarie 1568, când, pentru prima dată în lume, la Dieta de la Turda (Transilvania), s-a proclamat si s-a legiferat libertatea conştiinţei si toleranta religioasă. Acest eveniment a fost legat de numele regelui Ioan Sigismund (primul principe al Transilvaniei, apoi rege al Ungariei) si a lui Dávid Ferenc (Francisc), întemeietorul si primul episcop al Bisericii Unitariene, singura biserica protestanta născuta in Ardeal.

Din anul 1998 Biserica organizează anual acest pelerinaj, beneficiind de ajutorul si bunăvoinţa primăriei din Deva. La acest eveniment al vieţii noastre comunitare aşteptăm participarea a circa 700 de persoane.

Programul va începe la orele 13:00 la poalele cetăţii cu desfăşurarea drapelului Bisericii, după care o slujbă religioasă va avea loc în cetate cu începere de la ora 14:00, care va fi înregistrată în direct de Televiziunea Maghiară. După slujba religioasă vor avea loc diferite programe pentru cei prezenţi la sediul Parohiei Unitariene din Deva, str. Lucian Blaga nr. 14, precum si in incinta Colegiului Naţional Sportiv „Cetate”, strada Axente Sever nr.3.

Copyright foto: Arhiva Bisericii Unitariene Deva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc