AcasăSĂNĂTATEPatru spitale din Cluj, dotate cu echipamente medicale de ultimă generație

Patru spitale din Cluj, dotate cu echipamente medicale de ultimă generație

[ad_1]

Consiliul Județean (CJ) Cluj a încheiat contractele pentru achiziția a 127 de noi echipamente medicale ultramoderne pentru patru spitale, în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Noile dotări vor ajunge la trei dintre spitalele aflate în subordinea forului administrativ județean – Spitalul de Urgență pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Recuperare – și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate subordonată Ministerului Sănătății.

Valoarea echipamentelor medicale este de peste 9,6 milioane de lei. Printre aparatele de care vor beneficia cele patru spitale clujene se numără un echipament radiologic mobil digital cu rețea integrată de stocare și transmitere imagini, prevenire și sistem de gestionare a pandemiei COVID-19, două ventilatoare pentru Terapie Intensivă cu compresor integrat și monitorizare respiratorie avansată, un ventilator de transport, un aparat mobil de radiologie și un aparat de anestezie de înaltă performanță cu monitor.

De asemenea, au mai fost achiziționate echipamente de oxigenoterapie, un dispozitiv extra-pulmonar de susținere a funcției pulmonare, personalizat, dispozitive medicale pentru ventilația non-invazivă, un videolaringoscop cu set de intubație dificilă, compresoare de aer pentru asigurarea fluxului dispozitivelor de tip High Flow Nasal Cannula, un aparat pentru terapia de substituție renală continuă, un videolaringoscop cu monitor atașat și lame sterilizabile.

„Utilitatea noilor echipamente de înaltă tehnologie este cu atât mai mare cu cât solicitările de investigații sunt mai numeroase în această perioadă a pandemiei. Pentru a asigura un act medical de cea mai bună calitate, personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19 trebuie să dispună de infrastructura și aparaturile necesare”, a declarant președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc