AcasăSTIRIPatru localități din Timiș, în carantină

Patru localități din Timiș, în carantină

[ad_1]

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a semnat ordinul de plasare în carantină pentru localitățile Şag, Niţchidorf, Dumbrăviţa şi Şandra, din județul Timiș.

Măsura carantinei este valabilă în aceste localități începând de miercuri, 17 februarie, ora 5.00, până în data de 3 martie, la ora 5:00.

Prefectura Timiș a anunțat marți că, având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză, în urma căreia a reieșit că localitățile Șandra și Nițchidorf, respectiv U.A.T. – urile Dumbrăvița și Șag au cea mai mare rată de infectare. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș a făcut analiză pe fiecare unitate administrativ-teritorială pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării.

Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor.

În urma analizei, DSP a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare a localităților Șandra și Nițchidorf respectiv U.A.T. – urilor Dumbrăvița și Șag.

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, subprefectul Mircea Băcală a convocat marți ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare pe o perioadă de 14 zile.

Principalele restricții

Este permisă circulația persoanelor în intervalul orar 05:00 – 23:00, atât în comună cât și pentru intrarea/ieșirea din comună numai cu Declarația pe proprie răspundere sau cu Adeverința de la angajator

Unitățile after-school și grădinițele private rămân deschise până la noi precizări din partea Prefecturii Timiș

Toate activitățile pensiunilor, hotelurilor, restaurentelor, teraselor (HORECA) sunt închise, cu excepția agenților comerciali care au activitate de tip catering și a celor care servesc doar la intrare/geam. Persoanele cazate deja în hotel/pensiune, pot rămâne pe toată perioada rezervării. Precizare: angajații care prestează muncă pe raza comunei și necesită cazare în perioada carantinei dar părăsesc Dumbrăvița în această perioadă, se pot caza la revenire numai cu prezentarea unui Ordin de serviciu cu adresa temporară la unitatea de cazare (hotel/pensiune)

Activitățile sportive de performanță (sportivi profesioniști, legitimați și/sau de performanță) sunt permise până la noi precizări din partea Prefecturii Timiș

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: