AcasăADVERTORIALPasionat de motocicletă? Iată tot ce trebuie să știi atunci când vrei...

Pasionat de motocicletă? Iată tot ce trebuie să știi atunci când vrei să-ți iei permisul!

A fi motociclist este un lucru care, cu siguranță, nu este pentru toată lumea. Aceasta presupune curaj, o libertate și poate chiar un pic de nebunie. Cu toate acestea, dacă gândul la a merge pe două roți îți ridică pulsul,  atunci următorul pas pe care trebuie să îl faci este să îți obții permisul pentru categoria A. 

Iată tot ce trebuie să știi atunci când vrei să urmezi cursurile unei școli moto: 

1.     A fi motociclist poate fi câteodată costisitor

Spre deosebire de școala de șoferi pentru autoturisme, atunci când vrei să te apuci de școala de motocicletă, investiția va fi una puțin mai ridicată. În primul rând va trebui să îți achiziționezi un echipament care să-ți ofere siguranța necesară în trafic: cască, ghete, costum și mănuși. Mai apoi, trebui să te gândești că va trebui să achiți școala sau instructorul cu care vei face cursurile și, în cele din urmă, va trebui să îți cumperi și un motor. 

2.     Programează cursurile în sezonul de primăvară

Cu siguranță nu vei dori să începi primele tale cursuri de motor atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile: plouă, ninge sau carosabilul este acoperit de zăpadă sau gheață. De aceea, de preferat ar fi să îți programezi cursurile în sezonul de primăvară, începând cu luna martie, iar în acest fel vei avea ocazia de a te bucura mult mai mult de vară, după promovarea examenului auto. 

3.     Motorul, ca și mașina, va necesita investiții periodic

Atât autoturismele, cât și motoarele sunt obiecte în care trebuie să investești periodic astfel încât să fie menținute într-o stare cât mai bună. Astfel, la o motocicleta va trebui să îi schimbi în fiecare sezon uleiul și filtrele, să verifici frânele sau lanțul de antrenare. Mai mult, va trebui să ai mereu grijă la starea bateriei, deoarece nu ai vrea să îți cauzele neplăceri. Aici poți vedea baterii moto de la Sorgeti pe care le poți utiliza la motocicleta ta. 

4.     Alegerea motocicletei nu este ușoară

Atunci când îți vei achiziționa un motor va trebui să știi exact ce anume vrei de la aceasta. Poți verifica reprezentanțele moto, iar în funcție de cerințele tale și de modul în care o vei utiliza, poți face alegerea potrivită. 

Cu siguranță, motocicleta este pentru cei mai curajoși și iubitorii de viteză. Însă cu toate acestea, atunci când te gândești să-ți obții permisul trebuie să fii conștient ca acesta vine la pachet cu o mare responsabilitate: siguranța ta și a celor din trafic. 

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc