AcasăSTIRIParada măştilor a încununat Fasching-ul pentru etnicii germani din Hunedoara și Alba

Parada măştilor a încununat Fasching-ul pentru etnicii germani din Hunedoara și Alba

Sala Regală din Complexul Lutsch 2000 de la Vințu de Jos (județul Alba) a fost neîncăpătoare pentru cele câteva sute de etnici germani din județele Hunedoara și Alba care au venit să petreacă împreună la balul mascat, punctul culminant al sărbătorii Făşangului. 

Copii, tineri şi vârstnici au petrecut împreună vineri seara, la complexul Lutsch 2000 din Vințul de Jos,  în cadrul balului mascat organizat de către filialele locale din Alba și Hunedoara ale Forumului Democarat al Germanilor din România. Balul încheie sărbătoarea Fășangului (Fasching), sărbătorită în mod tradițional de către etnicii germani și maghiari. Costumele au fost dintre cele mai diverse, iar participanții au adus de acasă nu doar costumația, ci și buna dispoziție. Muzica tradițională germană a încins atmosfera și cei câteva sute de participanți au profitat de fiecare minut pentru a dansa și a se simți bine împreună. Meniul vânătoresc cu care au fost întâmpinați participanții de către organizatori a fost și el apreciat de toată lumea.

Este vorba despre păstrarea tradițiilor, despre continuitate și despre unitate. Vedeți aici sunt sute de oameni din județele Alba și Hunedoara, etnici germani care au ales să rămână în România, dar care, totodată, au ales să nu uite tradițiile și originile. Prin astfel de manifestări avem ocazia de a da mai departe tinerilor moștenirea noastră, de a transmite cine suntem și ce reprezentăm”, a declarat Monika Matei, președintele Forumului Democrat la Germanilor din municipiul Deva.

Momentul culminant al serii a fost parada costumelor. Tradiția cere ca o mască să fie cât mai înfricoșătoare, pentru ca spiritul iernii să fie speriat și definitiv alungat, lăsând loc primăverii pe care o așteaptă întreaga natură. Un alt moment interesant a fost și demonstrația de dansuri de societate a copiilor etnicilor germani, o adevărată încântare pentru ochi și suflet.

Seara s-a terminat într-o notă de optimism, participanții depărțindu-se cu promisiunea revederii cât mai curând.

c a

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc