AcasăADVERTORIALPandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii...

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care fac școală online, a fost probabil depășit punctul din care lucrurile s-ar fi putut întoarce. Se pot aduce argumente pro și contra. Nici pentru adulți lucrurile nu stau diferit. Însă diferit nu înseamnă neapărat rău. 

Astăzi, o bună parte din tranzacții au devenit mult mai eficiente, mult mai rapide, putând fi efectuate de oriunde din lume, datorită tehnologiei. Pandemia a accelerat necesitatea ca mulți furnizori de servicii să vină cu soluții inovative, care să nu presupună interacțiunea directă în persoană, și să împiedice astfel răspândirea virusului.

Beneficii pentru șoferi datorate evoluției tehnologice

1. Eliminarea riscului de infectare cu virusul covid-19.

Întrucât nu există un contact fizic între șofer și compania de asigurare, prin folosirea tehnologiei se elimină expunerea la riscul de infectare în momentul contractării unei asigurări. Tranzacțiile pot fi efectuate de către șoferi din confortul propriei case, de la birou, sau din orice mediu sigur, de unde aceștia au acces la internet. În industria asigurărilor auto, conceptul de servicii fără contact este unul relativ nou, care poate fi aplicat și la cumpărarea sau reînnoirea poliței RCA. Acum este posibil prin diferite mijloace digitale, website-uri și aplicații pe mobil să se verifice validitatea asigurării tip RCA online, fără costuri. Baza de date RCA AIDA, cunoscută și cu denumirea veche de CEDAM verificare RCA, poate fi accesată gratuit, astfel că șoferii pot evita amenzile pentru un RCA expirat verificând simplu și rapid dacă asigurarea este validă. Dar lucrurile nu se opresc doar la această verificare. În situația în care șoferul descoperă că poliția nu mai este validă și are nevoie să o reînnoiască, se poate realiza o asigurare RCA online, simplu, sigur, fără a se expune riscului de infectare. Vezi, de exemplu, o astfel asigurare RCA aici, pe AsigurariContactless.ro.

2. Disponibilitate non stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7

Spre deosebire de modalitățile clasice de asigurare, care presupuneau interacțiunea directă, în persoană, cu un reprezentant al firmei de asigurări la punctele de lucru sau sediul acesteia, sau interacțiunea fizică cu un agent de asigurări- în spațiul public, sistemul fără contact realizat cu ajutorul tehnologiei și al site-urilor firmelor de asigurari mai are un beneficiu demn de menționat. Este vorba despre faptul că serviciile digitale sunt disponibile și accesibile la orice oră, putând fi accesate oricând și de oriunde.

 3. Costuri mai mici  .

În concluzie, peisajul pieței de asigurări se schimbă, odată cu tehnologia, dar acest lucru înseamnă în același timp și apariția unor avantaje notabile pentru șoferi, rezultate direct ca efect al acestor schimbări.

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc