AcasăSTIRIOradea și șapte localități din Bihor, incidență COVID-19 peste 4 la mie....

Oradea și șapte localități din Bihor, incidență COVID-19 peste 4 la mie. O singură localitate din județ a depășit rata de infectare de 7,5

[ad_1]

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bihor a aprobat vineri lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment și măsurile de sănătate publică privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

O singură localitate din județ are incidență de peste 7,5 cazuri/1.000 locuitori – Mădăras, iar opt localități au incidență peste 4 – Oradea, Valea lui Mihai, Cetariu, Avram Iancu, Curtuișeni, Sântandrei, Sălacea, Oșorhei.

Nouă localități au o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori – Vadu Crișului, Vârciorog, Sânmartin, Aușeu, Șuncuiuș, Toboliu, Salonta, Borș, Tinca, iar 29 de localități înregistrează o incidență între 1,5 – 3.

La incidența de peste 7,5/1.000 locuitori, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ sau prestări de servicii este restrânsă la intervalul orar 5:00 – 18:00;

La incidența de peste 4/1.000 locuitori, activitatea operatorilor economici în zilele de vineri, sâmbătă și duminică este restrânsă la intervalul orar 5:00 – 18:00.

Prin excepție sunt permise livrările la domiciliu în ambele situații de mai sus.

Prin excepţie, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

La incidența de peste 4/1.000 locuitori activitatea operatorilor economici în domeniul sălilor de sport și/sau fitness desfăşurată în spaţii închise este suspendată.

La incidența de peste 7,5/1.000 locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu excepţiile prevăzute de lege.

La incidența de peste 4/1.000 locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-05:00, cu excepţiile prevăzute de lege.

Excepţiile prevăzute de lege privind circulația persoanelor în cazurile de mai sus sunt:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi.

– deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente.

– deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

În toate localitățile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20:00 – 2:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Centrele de vaccinare și cabinetele medicale nu se închid la ora 18:00 în localitățile cu incidență de peste 4/1.000 locuitori, iar cetățenii se pot deplasa pentru efectuarea tratamentelor și după ora 20:00, dacă este cazul.

Cele mai importante măsuri de sănătate publică care se aplică în localitățile unde incidența este mai mare de 3/1.000 locuitori:

• Este suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, dar este permisă funcționarea teraselor și livrarea la domiciliu;

• Este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția achiziției biletelor de tip loto, pariuri și lozuri;

• Sunt suspendate activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Lista localităților în care se impun măsuri de sănătate publică se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul fiecărei localități.

(FOTO CREDIT: Cosmin Iovan / Pixabay)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc