AcasăSTIRIBIHOROradea, printre puținele primării care dețin o licență de explorare a apei...

Oradea, printre puținele primării care dețin o licență de explorare a apei geotermale

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a emis la finalul săptămânii trecute în favoarea municipiului Oradea o licență de explorare a apei geotermale din zăcământul orașului. Până acum, această apă geotermală a fost explorată doar de un operator privat.

Astfel,  Municipiul Oradea se află acum printre primele administrații locale care dețin acest tip de licență. Deținerea licenței este una din condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca Municipiul Oradea să aibă acces la fondurile disponibile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific 6.1 – Creșterea producției de energie din resurse regenerabile mai puțin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal), producție.

Această licență are un rol foarte important în strategia municipiului de gestionare durabilă și responsabilă a resurselor energetice regenerabile în interesul municipiului și al cetățenilor săi.

„Acest proiect care vizează consumatorii cartierului Nufărul I este momentan depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, autoritatea de management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), dosarul fiind în analiză până la finele acestui an. Această licență este una dintre condițiile pentru semnarea contractului de finanțare. În continuare, sperăm să câștigăm finanțarea acestui proiect”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Deținerea licenței respective era o condiție și pentru proiectul „Valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură, pentru producerea agentului termic de încălzire și preparare a apei calde de consum la consumatorii cartierului Nufărul I – Oradea”. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 19 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc