AcasăSTIRIHUNEDOARAOlimpicii de la teologie se întrec în etapa națională organizată la Deva

Olimpicii de la teologie se întrec în etapa națională organizată la Deva

Nu mai puțin de 116 elevi din peste 30 de școli teologice din țară se întrec în aceste zile la Deva, județul Hunedoara, în cadrul Olimpiadei naţionale de religie pentru elevii seminariilor şi liceelor teologice din Patriarhia Română. 

Elevii și dascălii lor prezenți la Deva, au fost primiți cum se cuvine astăzi la Catedrala Episcopală din Deva unde a avut loc deschiderea oficială a Olimpiadei. La Te Deumul oficiat cu acest prilej au participat  IPS Mitropolit Laurentiu al Ardealului, IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, alături de Preasfinția sa Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. Au fost prezenți și înalți prelați din toate regiunile țării, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Inspectoratului Școlar al județului Hunedoara. La ceremonia de astăzi a participat și președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, care le-a spus celor prezenți că își aduce aminte cu mare plăcere de vremurile când – dascăl fiind și director de școală – a fost primul care a introdus disciplina Religie ca disciplină obligatprie de studiu în școala pe care o conducea, în anii ’90.

Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei le-a urat bun venit elevilor și profesorilor în „cel mai frumos județ din România”, amintindu-le ca în zilele în care sunt aici să viziteze monumentele istorice și bisericile seculare aflate la mică distanță de municipiul Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc