AcasăSTIRIHUNEDOARAOlimpiada Națională de Matematică începe săptămâna viitoare în județul Hunedoara

Olimpiada Națională de Matematică începe săptămâna viitoare în județul Hunedoara

Cea de-a 70–a ediţie a Olimpiadei Naționale de Matematică, organizată sub patronajul Ministerului Educației Naționale şi Inspectoratului Şcolar Județean Hunedoara, se va desfășura în județul Hunedoara, în localitățile Hunedoara (clasele V-VI), perioada 22-25 aprilie 2019 și Deva (clasele VII-XII), perioada 22-26 aprilie 2019.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc luni, 22 aprilie 2019, ora 18:00, la Sala Sporturilor din Deva, sute de matematicieni mai mici și mai mari din toată țara fiind așteptați în orașul de la poalele Cetății.

Pentru elevii claselor a V-a competiția va fi găzduită de către Colegiul Național
„Iancu de Hunedoara” , iar elevii de clasa a VI-a vor concura la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, ambele din municipiul Hunedoara.

Pentru elevii claselor VII-XII, Olimpiada Națională de Matematică va fi găzduită de către Colegiul Național „Decebalˮ Deva.

Marin Florin Ilieș, directorul Colegiului Național ”Decebal” Deva

”Participarea la etapa finală a acestui prestigios concurs reprezintă o încununare a eforturilor intelectuale, a abnegației și a curajului de a zbura, dincolo de cifre, într-un univers al științei în care puțini se încumetă să pășească. Experiența dobândită în timp, sub îndrumarea profesorilor, le oferă acum olimpicilor posibilitatea de a dovedi că sunt viitori matematicieni de excepție care vor face cinste familiilor lor, școlilor din care provin și, mai ales, profesorilor care le-au îndrumat pașii spre altarul cunoașterii”, a declarat Marin Florin Ilieș, directorul prestigiosului colegiu devean.

În vederea evenimentului găzduit la Deva, Ministerul Educaţiei a alocat suma de 732.759 lei, care asigură cazarea şi masa participanţilor (elevi şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar), transportul de la unitatea de provenienţă până la locul de desfăşurare a, evenimentului, consumabilele necesare pentru desfăşurarea probelor şi premii în bani. La rândul ei, Primăria Deva a aprobat suma de 64.140 lei pentru completarea mapelor pentru elevi, profesori însoţitori, membrii Comisiilor centrale cu materiale aferente promovării municipiului Deva: 180 de casete cu tabloul Cetăţii Deva plus broşură ,,Ctitorii Marii Uniri”, precum şi 950 memory-stickuri personalizate cu sigla Primăriei Deva.

Un website a fost creat special pentru eveniment si poate fi accesat la adresa https://onm2019.wordpress.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: