AcasăSTIRIARADO tânără din Arad, câștigătoarea celui mai important concurs de creație în...

O tânără din Arad, câștigătoarea celui mai important concurs de creație în limba engleză din țară

Alexandra Tudorescu în vârstă de 17 ani, elevă a Colegiului Naţional „Moise Nicoară” din Arad, este câștigătoarea marelui premiu la Shakespeare School Essay Competition 2018, cel mai mare concurs naţional de creaţie în limba engleză. Festivitatea de premiere a avut loc luni, 4 iunie, la Sala ArCub Gabroveni din Bucureşti.

Ediția cu numărul 10 a competiției a scos în față o elevă de 10 din Arad, astfel că Alexandra Tudorescu s-a impus la categoria ei de vârstă în fața celorlați 28 de tineri talentați prezenți în finala concursului. Eleva este pregătită de către prof.dr. Vanda Stan.

Anul acesta evenimentul a avut şi un caracter aniversar: Shakespeare School Essay Competition a împlinit 10 ani.

„Am marcat cu această ocazie un nou record de înscrieri: peste 4.100 de tineri din toate judeţele au acceptat o provocare creativă deloc uşoară: „Message to my Future Self” (Mesaj către mine din viitor). Un exerciţiu de imaginaţie care i-a propulsat în timp, peste 10-15 ani şi le-a dat posibilitatea să îţi dea câteva sfaturi, din perspectiva adultului”, precizează organizatorii.

Deși la concurs s-au înscris peste 4100 de participanți, în marea finală au ajuns 29 de elevi de gimnaziu şi liceu din Bucureşti şi din judeţele Arad, Argeş, Braşov, Giurgiu, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Suceava, Constanţa, Prahova, Vâlcea, Mureş, Timiş și Vaslui.

„Mărturisim că am rămas surprinşi în mod plăcut de maturitatea abordării temei – „Message to my Future Self”, cu atât mai mult cu cât sfaturile „din viitor” vin din partea unor tineri aflaţi la început de drum, fără experienţă de viaţă. Toate cele 29 de eseuri finaliste ne-au impresionat prin povestea lor, prin modul de exprimare şi prin maniera optimistă în care tinerii autori au ales să trateze subiectul. Este dificil să îţi analizezi reuşitele şi greşelile, regretele şi bucuriile înainte ca ele să se fi întâmplat. Iată însă că toţi finaliştii au găsit răspunsul la acest exerciţiu de imaginaţie şi scriere, într-un mod foarte profund şi original. Avem încredere că dacă îşi vor respecta încă de pe acum propriile sfaturi, vor ajunge foarte departe”, a spus Adriana Alionte, vicepreşedinte al Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Câştigătoarele premiilor I sunt Tache Clara (12 ani), elevă a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Adunaţii Copăceni, la categoria 11 – 14 ani şi Tudorescu Alexandra (17 ani), de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad, la categoria 15 – 19 ani.

Pentru performanţa lor, cele două câştigătoare au fost recompensate cu câte o tabără de limba engleză, de 2 saptamani, la universităţi de top din Marea Britanie. Este vorba despre Bradfield College şi respectiv Royal Holloway University of London.

Toţi premiaţii au primit, pe lângă diplome şi medalii, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examene Cambridge, cărti, smartwatches, vouchere cadou şi alte surprize.

În cadrul festivității de premiere a mai fost decernat Trofeul Excelenței, acordat Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs (1052), dar și distincția Certificate of Excellence acordată doamnei Iulia Manicea, profesor de limba engleză la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulți elevi înscriși (79) la ediția de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.

La eveniment a fost prezentă, în calitate de invitat special şi Irina Alionte – preşedintele Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie, antreprenor de succes, fondatoare Bodyshape Transformation Centre şi speaker motivaţional.

Irina le-a împărtăşit din proprie experienţă, tuturor tinerilor prezenţi la eveniment, câteva sfaturi şi trucuri despre voinţă, ambiţie şi succes.

„Atunci când recunoaştem şi validăm talentul, abilităţile şi resursele tinerilor – avem şansa de a le schimba viaţa. Concursul de creaţie în limba engleză Shakespeare School Essay Competition e proiectul meu de suflet, pe care l-am iniţiat acum 10 ani şi mă bucur că a devenit deja o tradiţie, că încă are succes şi se bucură de o popularitate în creştere, de la an la an. Îmi doresc să continue să fie o platformă de descoperire a tinerelor talente, o rampă de lansare pentru ei şi să insufle tuturor adolescenţilor aflaţi la început de drum mai mult curaj şi încredere în propriile forţe pentru că…DA, se poate! Avem enorm de mult potenţial care merită valorificat în România!”, afirmă Irina Alionte

Lista completă a câştigătorilor şi a eseurilor care au convins juriul competiţiei prin creativitate şi originalitate, acurateţe a limbii, vocabular, organizare şi coerenţă, poate fi accesată AICI.

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze şi ajutarea copiilor cu oportunităţi reduse să se dezvolte şi să înveţe limba engleză. Printre proiectele Asociaţiei se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie având ca premii şcoli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaţionale cât şi cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării. Asociaţia promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând şi ateliere de educaţie pentru părinţi.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să stimuleze gândirea creativă şi să motiveze tinerii din întreaga ţară să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză. Motto-ul asociaţiei este “Limba engleză deschide oportunităţi” pentru că stăpânirea unei limbi de circulaţie internaţională poate face diferenţa în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educaţie de calitate şi o carieră de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc