AcasăSTIRIO studentă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, premiată de Institutul Maghiar din...

O studentă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, premiată de Institutul Maghiar din Paris

[ad_1]

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca s-au remarcat din nou pe plan internaţional, o absolventă a Masteratului francofon de Studii Politice Europene Comparate în cadrul Programului Erasmus Mundus MITRA fiind câştigătoarea Premiului Accesit Hungarica 2020.

Studenta Zelie Daull a fost premiată pentru lucrarea sa de disertaţie în care abordează politicile europene privind familia cu un studiu de caz referitor la politicile familiale ale Ungariei.

“Iată că eforturile susţinute şi strategia abordată constant în ultimii ani de universitatea noastră în sensul excelenţei în activitatea didactică, în cercetare, implicare în comunitate şi internaţionalizare au rezultate remarcabile la nivelul întregii comunităţi UBB – cercetători, cadre didactice, studenţi deopotrivă. Acest fapt nu doar ne bucură, dar ne şi obligă să mergem în continuare în direcţia pe care ne-am asumat-o şi ne îndreptăţeşte să sperăm că activitatea de excelenţă din universităţile româneşti va beneficia de atenţia şi finanţarea necesare din partea celor care conturează politicile educaţionale şi de finanţare a învăţământului superior”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Premiile Hungarica şi Accesit Hungarica sunt acordate anual de Institutul Maghiar de la Paris pentru cele mai bune teze de doctorat şi lucrări de disertaţie susţinute în anul universitar anterior în domeniile ştiinţelor sociale şi umaniste şi având o tematică legată de spaţiul panonic şi central-european.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc