AcasăADVERTORIALO sănătate de nezdruncinat pleacă de la o alimentație corectă! Tu cum...

O sănătate de nezdruncinat pleacă de la o alimentație corectă! Tu cum îți ajuți organismul?

Organismul tău funcționează pe o bază foarte complexă de vitamine, proteine, aminoacizi și alți compuși care hrănesc fiecare celulă a corpului. Din păcate, nu toți oamenii cunosc modul în care funcționează acest proces, iar asta se vede foarte bine în modul în care se hrănesc. Dacă mănânci de dimineață un covrig și seara o găleată de aripioare prajite cu cartofi prăjiți, iar asta e tot, cu siguranță ai anumite dezechilibre în corp. În timp, acestea ajung să se manifeste puternic și să îți modifice calitatea vieții.

În ziua de astăzi, poate fi dificil să mănânci cu adevărat sănătos. Chiar dacă ai avea toate posibilitățile la dispoziție, timpul este din ce în ce mai limitat iar nevoile tale ajung să fie puse pe plan secundar. Dacă vrei să te alimentezi mai sănătos și îți cunoști deficiențele, poți recurge și la suplimente. Acestea au un rol foarte important, mai ales că unele categorii nu pot fi sintetizate cu ușurință din hrană.

Iată cum îți poți ajuta organismul hrănindu-l în mod corespunzător și oferindu-i suplimentele necesare:

Vitamina B12

         Această vitamină este una din cele mai dificil de obținut. Mulți susțin că ești o bombă de vitamina B12 dacă ai obiceiul de a consuma carne. Asta este cel puțin la fel de fals pe cât este să afirmi și că cei ce au o dietă vegetariană suferă de deficit de B12. O astfel de vitamină se regăsește din belșug în murături sau alge, dar și în ouă și lactate, deși în cantități mai reduse. Carnea procesată și provenită de la animalele injectate și îndopate cu medicamente nu mai poate aduce un aport suficient de mare de B12 pe cât s-ar crede, dar suplimentele vor fi de mare ajutor, indiferent de dieta pe care o ai.

Omega 3

         Se spune că omega 3 ar ajuta împotriva depresiei și a anxietății, dar este și un bun camarad împotriva durerilor menstruale, dar asta poate că ține mai mult de organismul fiecăruia în parte. Ce este cert este că ai nevoie de acizi grași pentru o funcționare optimă. Cea mai bună sursă la care poți apela sunt capsulele omega 3 de la Nutriland.ro. Poți recurge și la nuci sau uleiuri de in și soia, ori la pește. Totuși, peștele este și o sursă de metale grele, în ziua de astăzi, iar asta nu ai vrea să introduci în corpul tău.

Colagenul

         Dacă sănătatea se manifestă din interior spre exterior, oferă puțină importanță și pielii, unghiilor și părului. Cea mai bună proteină ajutătoare în acest sens este colagenul. Acesta începe să se sintetizeze în proporții mai reduse după vârsta de 30 de ani, ceea ce înseamnă că acesta este momentul perfect pentru a-ți ajuta organismul cu o porție de suplimente. Se găsește în multe variante, de la capsule la gelatină și îți va susține chiar și sistemul muscular. Optează pentru o asociere a colagenului cu vitamina C dacă vrei ca absorbția să fie eficientă și rapidă.

         În concluzie, felul în care te alimentezi este esențial pentru buna ta funcționare zilnică. Dacă un regim alimentar concret și extrem de sănătos este greu de alcătuit, măcar să ai a purtător setul de suplimente care să te ajute să îți construiești un organism de nezdruncinat. În ultimii ani, ai înțeles cât de importantă este sănătatea, așa că poți face mereu ceva mai mult pentru a o îmbunătăți!

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc