AcasăADMINISTRATIEO nouă serie de cursuri pentru pompieri şi poliţişti locali, la CFIC...

O nouă serie de cursuri pentru pompieri şi poliţişti locali, la CFIC Orăştie

pompieriO nouă serie de cursanţi a început pregătirea la Centrul de Iniţiere şi Formare Continuă (CFIC) al MAI de la Orăştie.

Este vorba de cursul de iniţiere în carieră pentru subofiţerii specialitatea pompieri şi protecţie civilă şi a celui de formare iniţială a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere.

La cursul de iniţiere în carieră pentru subofiţerii specialitatea pompieri şi protecţie civilă participă circa 90 de subofiţeri, din 20 unităţi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La cursul de formare iniţială a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere iau parte 17 poliţişti locali din judeţele Hunedoara şi Alba. Primăriile care au solicitat şi sunt beneficiarele acestui gen de pregătire pentru structurile proprii sunt cele din localităţile Aiud, Brad, Deva, Haţeg, Hunedoara, Sebeş şi Râu de Mori”, a declarat comisarul şef Marius Moş.

În alocuţiunea de deschidere, directorul Centrului, comisarul-şef Ion Bogdan, a scos în evidenţă efortul depus de către Direcţia Generală Management Resurse Umane a M.A.I. pentru pregătirea prin cursuri de iniţiere a subofiţerilor specialitatea pompieri/protecţie civilă dar şi a poliţiştilor locali.

De asemenea, referindu-se la scopul cursurilor, a menţionat că acesta constă în formarea profesională a personalului în vederea exercitării atribuţiilor ce le revin privind apărarea vieţii, bunurilor şi a mediului împotriva incendiilor şi dezastrelor, al realizării măsurilor de protecţie civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, al apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi a circulaţiei pe drumurile publice.

La finalul cursurilor, pompierii şi poliţiştii locali vor susţine un examen în urma căruia obţin certificate de absolvire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc