AcasăSTIRIHUNEDOARAO nouă recunoaștere pentru ”Casa Vulcanilor”- premiul ”Arii naturale protejate” 2014

O nouă recunoaștere pentru ”Casa Vulcanilor”- premiul ”Arii naturale protejate” 2014

Asociația Drag de Hațeg a obținut premiul ”Arii naturale protejate” 2014 pentru proiectul ”Casa Vulcanilor – punct de vizitare și educație nonformală în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului”. Este cel de-al treilea premiu obținut de acest proiect după Premiul Publicului decernat în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor 2014 și Premiul I în cadrul concursului educațional ”Ora de voluntariat” inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Carpatcement.

Acest nou premiu, în valoare de 10.000 de lei, a fost acordat de finanțatorii proiectului, Fundația pentru Parteneriat și MOL România, după evaluarea rezultatelor celor 23 de proiecte care au obținut anul trecut finanțare pe componenta ”Arii naturale protejate” a programului ”Spații verzi”. Proiectul a fost desemnat cel mai bun datorită coeziunii parteneriatului dintre cele șapte organizații implicate, numărului mare de voluntari angrenați în activități precum și pentru rezultatele obținute.

[quote_box_center]Proiectul corespunde foarte mult dezideratelor programului. Este un proiect inovativ, un proiect care a implicat foarte multă lume, un proiect care a arătat adevăratul sens al voluntariatului și un proiect care a pus în evidență niște valori locale care, probabil, erau foarte puțin cunoscute de multă lume. A reușit să implice comunitatea, a reușit să renască prin această implicare patriotismul local și, ca atare, a avut toate ingredientele pentru a fi considerat cel mai de succes proiect la această ediție, a noua, a programului <Spații Verzi>, componenta <Arii naturale protejate>”, a afirmat László Potozky, directorul Fundației pentru Parteneriat.[/quote_box_center]

Prin implicarea a 300 de voluntari, Asociația Drag de Hațeg a reușit să realizeze, pe parcursul a 200 de zile, o construcție din lemn și cob (amestec de pământ galben, nisip, paie și apă), un nou punct de vizitare, interpretare și educație nonformală pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului – Universitatea din București.

[quote_box_center]Premiul de la Fundația pentru Parteneriat și MOL România are ceva special, dincolo de valoarea lui materială – el vine din partea finanțatorului, din partea celui care a urmărit pas cu pas derularea proiectului. Finanțatorul este singurul care știe ce s-a făcut bine în proiect, dar mai ales ce nu a ieșit tocmai bine. Faptul că activitatea voluntarilor pentru Geoparc de la Casa Vulcanilor a primit acest premiu reprezintă o recunoaștere a meritelor lor în detaliu și în cunoștință de cauză”, consideră Cristian Ciobanu, coordonatorul proiectului.[/quote_box_center]

De altfel, implicarea voluntarilor a fost apreciată și de reprezentanții MOL România.”Le mulțumim voluntarilor și le dorim să se mândrească cu ceea ce au realizat. Și le dorim să se mândrească și copiii lor cu ce au realizat ei acolo. Acest proiect dovedește cât de puternic poate fi fiecare om, cât de puternică poate fi o comunitate”, a declarat Kinga Daradics, Chairman &CEO MOL România.

Vestea primirii unui nou premiu pentru proiectul la care au lucrat cu sârg pe tot parcursul verii a fost primită cu satisfacție și entuziasm și de adevărații protagoniști ai acestei frumoase experiențe, voluntarii.

[quote_box_center]Am început munca la Casa Vulcanilor având așteptări legate de dezvoltarea personală și de impactul asupra oamenilor și a Țării Hațegului. În opinia mea, entuziasmul, curiozitatea, hărnicia și spiritul de echipă sunt cele care au făcut din fiecare voluntar un premiant al dedicării. Iată că acum suntem surprinși cu toții de o nouă apreciere oficială, altfel decât aș fi crezut în urmă cu câteva luni. Premiul Fundației pentru Parteneriat, finanțatorul nostru, mă face să realizez că am bifat ambele obiective din primele zile în care am spus <da> participării la proiectul Casa Vulcanilor. Sunt foarte încântată!”, afirmă Larisa Duță, în vârstă de 18 ani, una dintre cele mai active voluntare.[/quote_box_center]

”Spații verzi” este un program derulat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat care se desfășoară pe două componente: ”Spații verzi urbane” și ”Arii naturale protejate”, iar ediția din anul 2015 va fi cea de a zecea. Acesta urmărește crearea de spații verzi urbane sau reabilitarea lor prin metode ecologice, educația ecologică în rândul tinerilor și a comunităților locale, înființarea sau amenajarea de centre de vizitare a ariilor protejate și de poteci tematice, organizarea de tabere Junior Ranger și activități legate de celebrarea unor zile importante precum Ziua Pământului, Ziua Biodiversității, etc. În cei nouă ani de desfășurare a programului, în proiectele finanțate au fost implicați peste 150.000 de participanți, la nivelul întregii țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc