AcasăSTIRIO jucărie pentru fiecare

O jucărie pentru fiecare

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva acordă o importanță deosebită celor mai tineri prieteni ai ei. Copiii și elevii se află în permanență în atenția noastră, lor le dedicăm cea mai mare parte a activităților culturale, ei stau în centrul preocupărilor bibliotecii prin suita diversă de activități ce le sunt destinate.

O asemenea activitate a luat naștere anul trecut, în preajma zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului. În colaborare cu Asociația „Prietenii Bibliotecii” Deva am inițiat, organizat și finalizat o acțiune de mare amploare și cu mare impact emoțional la public, demers pe care l-am intitulat O jucărie pentru fiecare. Am avut în vedere, ca public-țintă, copiii aflați în centrele de plasament și în casele familiale pentru copiii cu dizabilități din județul Hunedoara. Am dorit să facem o bucurie acestor copii cărora soarta nu le-a surâs, am dorit să aducem un strop de lumină pe fețele lor. La inițiativa noastră, a pornit o entuziastă acțiune de colectare de jucării de la populație, am făcut un apel către cetățeni, am distribuit afișe prin oraș și am lansat acțiunea O jucărie pentru fiecare pentru a le dărui jucării copiilor aflați în centre de plasament și în alte locații de acest gen.

Anul trecut, spre marea noastră bucurie, nu peste multă vreme, spațiile bibliotecii noastre au fost literalmente invadate de jucării, jocuri, păpuși, animale de pluș, obiecte atât de dragi copiilor, obiecte care deveneau tot mai numeroase de la o zi la alta. Știam foarte bine că fiecare copil are dreptul la bucurie, are dreptul să crească într-un mediu cât mai apropiat de cel familial și jucăriile pot aduce această bucurie atât de necesară celor mici. Impactul acestui demers a fost cu totul deosebit, numărul celor care au venit cu jucării pentru copiii necăjiți a fost mult peste așteptările noastre. Împreună cu colegii bibliotecari, am pornit cu jucăriile adunate spre copiii din centrele de plasament din Brad, Orăștie, Hațeg, Hunedoara și Deva, a căror bucurie e greu de descris în cuvinte, așa cum a fost și bucuria noastră.

Succesul de anul trecut al acestei acțiuni ne-a determinat să continuăm și anul acesta, Biblioteca Județeană a fost din nou „invadată” de jucăriile pe care noi, în data de 30 mai 2014, le-am dăruit copiilor din centrele de plasament din Hunedoara, Vulcan și Lupeni, așteptați fiind cu nerăbdare de copiii de acolo.

Oameni de toate vârstele, de toate profesiile, tineri și bătrâni, au venit spre noi cu entuziasm și generozitate, darurile lor provocând o mare bucurie în sufletele acelor copii. Valoarea acestor jucării nu este mare, valoarea afectivă, însă, a acțiunii noastre este foarte importantă și, an de an, vom merge spre acești copii pe care nu-i uităm nicio clipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc