AcasăALERTAO biserică veche a ars într-un incendiu

O biserică veche a ars într-un incendiu

Biserica ortodoxă din satul Glodghileşti, comuna Burjuc, judeţul Hunedoara, a ars aproape în totalitate într-un incendiu izbucnit luni dimineaţa, în jurul orei 3.00, focul distrugând, între altele, iconostasul, acoperişul, obiectele de cult, icoane din lemn, cărţi şi straie preoţeşti.

De asemenea, în timpul incendiului au fost afectate clopotele din bronz ale bisericii, lăcaş de cult despre care există date că ar fi fost construit la mijlocul secolului al XVIII-lea.

La locul incendiului au intervenit pompierii militari de la staţia de salvare din Ilia, aceştia fiind ajutaţi de două autospeciale cu apă şi spumă.

„Cele două echipaje de pompieri, cu autospecialele cu apă şi spumă, au parcurs rapid cei aproximativ 30 de kilometri până la locaţia indicată. Odată ajunşi la locul intervenţiei, pompierii au constatat că incendiul, sesizat destul de târziu din cauza orei înaintate, se manifesta la acoperişul bisericii, care se prăbuşise în interiorul clădirii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ trei ore, alimentarea cu apă a autospecialelor făcându-se dintr-un pârâu aflat la circa 100 de metri distanţă.

Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de un scurtcircuit apărut la conductor electric improvizat.

Foto: ISU Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: