AcasăPOLITICANoile regiuni de dezvoltare sunt absolut necesare-spune europarlamentarul Iuliu Winkler

Noile regiuni de dezvoltare sunt absolut necesare-spune europarlamentarul Iuliu Winkler

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) crede că este absolut necesară declanșarea, în 2013, a consultărilor și dezbaterilor cu privire la reforma constituțională, reforma cadrului de dezvoltare regională, reforma fiscală și bugetară.

În opinia sa, toate cele trei procese trebuie să se desfășoare simultan, iar dezbaterile trebuie să aibă un caracter sincer, cu argumente raționale, tehnice, profesionale și nu cu elemente pasionale și politicianiste.

Referindu-se la reforma constituțională, Iuliu Winkler este de părere că viitoarea Constituţie trebuie să clarifice, o dată pentru totdeauna, separaţia puterilor în stat. „Constituția este la rădăcina crizelor politice care au sfâșiat România în ultimii 3, 4 ani”, a spus parlamentarul european, într-o dezbatere, la Timişoara.

În ceea ce priveşte regiunile de dezvoltare, Iuliu Winkler a spus că UDMR nu vrea desființarea actualelor județe, ci formarea a 16 regiuni care să fie compuse din județe și care să fie conduse de organisme alese.

Aceste organisme ar trebui înzestrate cu competențe preluate de la guvernul central, în majoritatea lor, și într-o mai mică măsură de la nivelul județelor.

În paralel, cu transferul de competențe, către regiuni trebuie transferați și banii necesari îndeplinirii atribuțiunilor.

În cadrul reformei fiscal-bugetare, UDMR propune păstrarea cotei unice de impozitare la 16%, revenirea la cota TVA de 19%, reducerea CAS, precum și alte măsuri concrete care să ducă la reluarea creșterii economice.

UDMR mai propune măsuri eficiente menite să reducă economia subterană măcar cu 25%. „Din evaluările Consiliului Fiscal reiese că economia informală (economia neagră, nota red.) reprezintă circa 45 – 50 de miliarde de euro anual, această sumă fiind echivalentă cu veniturile bugetului de stat sau cu aproape  40% din PIB-ul României”, a explicat parlamentarul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc