AcasăSTIRIHUNEDOARANicolescu: cei numiţi politic în Complexul Energetic Hunedoara vor fi restructurați

Nicolescu: cei numiţi politic în Complexul Energetic Hunedoara vor fi restructurați

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu a declarat în urma unei întâlniri cu sindicalişti de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) că toți cei numiți pe criterii politice în funcţii din Complexul Energetic Hunedoara vor fi restructurați. 

Nicolescu a a nunțat, de asemenea, că urmează să ia măsuri urgente pentru reducerea costurilor de producţie, modernizarea minelor şi reducerea fondului de salarii de la Complexul Energetic Hunedoara. În același timp,odată cu aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CEH, va putea fi iniţiată şi negocierea pentru contractul colectiv de muncă al angajaţilor. Măsurile anunțate de ministru vin ca urmare a grevei de avertisment în care s-au aflat joi sindicaliștii de la CEH, nemulțumiți de faptul că nu a fost încă semnat un contract colectiv de muncă în condițiile în care cel actual expiră în 10 iunie, dar și de modul în care Complexul este coordonat.

[quote_box_center]Pentru ca societatea să aibă viitor, este fundamental să reducem costurile de producţie. Programul de modernizare a minelor este şi el foarte important. În plus, am acceptat propunerea sindicatelor ca reducerea fondului salarial să înceapă cu restructurarea celor care au fost numiţi pe criterii politice, şi nu pe criterii de merit profesional în diverse funcţii din societate, în ultimii cinci-şase ani”, a declarat, Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei, citat de Mediafax.[/quote_box_center]

La rândul său,  preşedintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica, prezent la întâlnirea cu ministrul, a declarat că măsurile ce urmează să fie luate la CEH trebuie să aibă la bază o gândire tehnico-economică durabilă.

[quote_box_center]Actuala conducere are obligaţia să găsească linia economică corectă, să o eficientizeze, fiindcă are implicit responsabilitatea zilei de mâine a fiecărui sector de activitate şi a fiecărui angajat. Angajaţii CEH nu sunt asistaţi social, trebuie doar coordonaţi pentru ca munca lor să se regăsească în coşul economic al societăţii (…) Dacă gândim doar politic, ne fuge de sub picioare segmentul profesional. Activiştii de partid participă la congrese. Inginerii, economiştii trebuie să se concentreze asupra problemei CEH şi să prezinte o viziune pe termen mediu şi lung, altfel plecăm acasă cu toţii”, a spus Petre Nica.[/quote_box_center]

Peste 1.700 de mineri şi energeticieni din judeţul Hunedoara au protestat, joi, timp de o oră, avertizând astfel administraţia CEH de pericolul pierderii locurilor de muncă şi cerând stoparea numirilor politice în funcţiile tehnice. Minerii şi energeticienii din Valea Jiului, membri ai Sindicatului „Muntele”, dar şi de la Federaţia Energetica, au organizat, joi, timp de o oră, o grevă de avertisment, ei cerând stabilitate economică pentru structura energetică şi oprirea numirilor politice în posturile tehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc