AcasăADMINISTRATIENereguli la Primăria Hunedoara în achiziţia de aparatură medicală

Nereguli la Primăria Hunedoara în achiziţia de aparatură medicală

aparatura medicalaPrimăria Hunedoara nu a respectat toate normele legale atunci când a efectuat achiziţia de aparatură medicală pentru spitalul din localitate, în anul 2011, relevă un raport al Curţii de Conturi.

Prejudiciul se ridică la 13,14 milioane lei, relevă controlul de audit financiar efectuat în perioada septembrie-noiembrie 2012.

Au fost aprobate angajamente bugetare multianuale pentru cheltuieli de capital, reprezentând echipamente şi aparatură medicală achiziţionate în sistem de leasing financiar pe seama finanţărilor din sume alocate de la bugetul local, cu încălcarea prevederilor legale, suma estimată a abaterii fiind de 13.141.240 lei„, se arată în raportul de audit financiar.

Potrivit managerului Spitalului „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Bende Barna, Primăria municipiului a achiziţionat în leasing, pe zece ani, echipamente medicale şi aparatură în valoare de aproape patru milioane de euro.

Spitalul este doar beneficiarul echipamentelor şi aparaturii medicale. Am trimis la Primăria Hunedoara listă cu necesarul. Primăria a efectuat achiziţia publică, spitalul neavând reprezentant în comisia de licitaţie. Noi nu am fost consultaţi nici la întocmirea caietului de sarcini şi nici nu ştiam exact ce vom primi”, a arătat directorul spitalului din Hunedoara.

El a precizat că aparatura achiziţionată este de absolută necesitate, de ultimă generaţie şi de cea mai bună calitate. Astfel, s-au cumpărat saltele pentru paturi, echipamente şi aparate pentru bloc operator, pentru ATI, pentru cardiologie, paturi de anestezie.

Pe de altă parte, primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, aflat în funcţie din 2012, susţine că instituţia aşteaptă recomandările Curţii de Conturi şi va trece la recuperarea prejudiciului.

Există două variante de recuperare a prejudiciului. Una dintre ele ar putea fi un proces civil, însă noi nu agreăm acestă variantă deoarece în acest caz ar trebui să plătim o taxă de timbru de 5 la sută din suma pe care dorim să o recuperăm şi nu vrem să blocăm banii. Cealalată variantă, mai plauzibilă, este solicitarea obţinerii sumei în urma deschiderii unui dosar penal„, a declarat primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Fostul primar al municipiul Hunedoara din perioada când au fost făcute achiziţiile de echipamente şi aparatură medicală, Ovidiu Hada, nu a putut fi contactat pentru a explica investiţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: