Neaga, CNADNR: Construcţia pe tronsonul al treilea al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost greşită

0
1597

Construcţia pe tronsonul al treilea al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost greşită, dar proiectul a fost bun, a declarat astăzi Narcis Neaga, directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR), citat de ziarul Adevărul

Întru-un interviu acordat publicație citate, Neaga a spus că proiectul de construcție al Autostrăzii Sibiu-Orăștie a fost bun, dar compania italiană Impregilo nu l-a pus bine în practică. El a spus că este o problemă cu asfaltul şi cu scurgerea apelor, dar că nu sunt probleme la viaduct.

”Construcţia pe tronsonul al treilea al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost greşită, nu se pune problema proiectului, acela a fost bun, dar compania italiană Impregilo nu a pus-o bine în practică”, a declarat Narcis Neaga.

Referindu-se la tronsoul de autostradă Sibiu-Piteşti, Neaga a spus că din octombrie încep consultări cu societatea civilă pentru a se afla toate amănuntele legate de de traseul posibil ala cesteia. Consultările vor dura o lună, iar din 2016 există dorința de a porni licitațiile pentru această porțiune de autostradă.

”Pentru capete vom face din octombrie vor începe consultările publice. Orice organizaţie, oricine ştie că există acolo peşteri, urşi, lilieci etc, să spună atunci tot ce ştie. Consultările vor dura o lună, dar după asta să nu mai vină peste un timp că staţi că e greşit. În 2016 sperăm să pornim licitaţiile pentru cele două capete.”, a spus Neaga

În ceea ce privește greutățile întâmpinate pe traseul autostrăzii Lugoj-Deva, Neaga le-a tratat cu umor, însă – susține el – este de neacceptat că au fost întârzieri datorate faptului că proiectantul nu a știut, spre exemplu, că pe traseul autostrăzii, în dreptul Termocentralei Mintia este o haldă de steril. Neaga susține că CNADNR a vrut să se îndrepte împotriva companiei care a făcut studiul de fezabilitate, dar aceasta a dispărut; nu se mai află în România.

”Pe traseul autostrăzii a fost descoperit un cimitir care apărea în documente ca păşune. Am discutat cu cei de la Arheologie, dar ei au spus că ei se ocupă cu morţi mai vechi, aceştia erau proaspeţi. Am anunţat la Procuratură, gândindu-ne că sunt căutaţi. Am mutat cimitirul, am făcut un parastas.  Apoi a fost descoperită o grotă cu lilieci, unde erau supravegheaţi lilieci încă din anii ’90. Au trebuit supravegheaţi patru anotimpuri, ca să vedem dacă acolo este casa lor sau stau doar temporar. Din fericire, era doar temporar, aşa că am făcut un tunel şi am putut să-i mutăm. Ştiţi câţi lilieci erau? Trei.  Apoi un sătean a sunat la Mediu că a văzut urme de castori. Or, castorii sunt protejaţi prin lege.”, a concluzionat Narcis Neaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.