AcasăSĂNĂTATEA TAMotociclete dotate cu echipament medical de urgență au intrat în dotarea serviciul...

Motociclete dotate cu echipament medical de urgență au intrat în dotarea serviciul SMURD al ISU Banat

Serviciul SMURD al ISU Banat a primit, joi, două motociclete dotate cu echipament medical de urgenţă, inclusiv cu defibrilator, care pot ajunge cu câteva minute mai devreme decât ambulanţele SMURD în locurile greu accesibile din oraş unde sunt solicitate.

Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul financiar al LIDL Romania a finalizat achiziția şi dotarea completă a 2 motociclete de intervenție urbană şi procesul de instruire specifică, respectiv echiparea cu seturi complete de echipamente de protecţie moto, tip vară/iarnă a 12 paramedici SMURD. Toate acestea sunt destinate îmbunătăţirii activităţii de intervenţie, tip SMURD, desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiș. De asemenea, paramedicii SMURD au urmat cursuri de perfecţionare pentru conducerea motocicletelor în condiţiile periculoase, specifice activităţii de salvare de vieţi omeneşti.

„La Timişoara devin, de astăzi, operative cele două motociclete care vor interveni la urgenţele de cod roşu, de regulă. Acest concept înseamnă reducerea timpului de răspuns, semnificativ, în oraşele aglomerate şi în zonele foarte greu accesibile pentru maşini, până ajunge echipajul unei ambulanţe SMURD sau al Serviciului de ambulanţă, în sprijinul paramedicului care este la faţa locului. Dotarea include un defibrilator semiautomat, pe care paramedicul îl poate folosi imediat, include oxigen, trusa de resuscitare, tot necesarul pentru acordarea primului ajutor imediat unei persoane şi să-i salveze chiar viaţa, până sosesc colegii acestuia”, a declarat dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Acest proiect a fost implementat iniţial în Bucureşti, unde timpul foarte scurt de răspuns al motocicletelor SMURD la intervenție, de doar 3 – 5 minute în medie, comparativ cu media de aproximativ 8 minute a unei ambulanțe, dovedindu-și eficiența prin numărul de intervenții, și anume, peste 4000 de acțiuni doar în 2016 și 2017. În cursul anului trecut, proiectul a continuat, și patru motociclete SMURD au ajuns la Cluj și Constanța, în cele două orașe paramedicii motocicliști intervenind la peste 200 de cazuri. Existența unei flote de motociclete SMURD va face posibilă executarea de misiuni de intervenție, cu plecare rapidă la solicitări și cu costuri minime, având în vedere consumul scăzut de carburant.

Cele două motociclete, ce vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiș, sunt echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență şi alte echipamente specifice. De asemenea, motocicletele vor fi dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicații.

Sprijinul financiar al LIDL Romania, pentru realizarea proiectului în Timișoara este de 287,500 RON, iar Fundația pentru SMURD a oferit sprijin logistic și a susținut financiar implementarea proiectului în Timișoara, cu suma de 16,600 RON.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc