AcasăSTIRIMircea Radu – invitație la masă, invitație la călătorie 

Mircea Radu – invitație la masă, invitație la călătorie 

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Curtea Veche Publishing au organizat un eveniment deosebit, în ziua de 9 decembrie 2016, la Deva Mall, Salle d’Or. Binecunoscutul om de televiziune Mircea Radu și-a lansat prima sa carte, intitulată „Povești cu gust”.

Mircea Radu este cunoscut publicului din România atât în calitate de prezentator cât și, mai ales, ca realizatorul, vreme de mai mulți ani, a îndrăgitei emisiuni „Din dragoste”, prilej cu care a străbătut țara în lung și în lat și a adus povești autentice de viață în fața telespectatorilor.

Cartea lui Mircea Radu, „Povești cu gust”, este „o carte în care bucatele iau gustul poveștilor, iar poveștile pe cel al bucatelor”.

Cartea este structurată în patru părți: „Povești cu gust de anii 80”, „Povești cu gustul de acum”, „Jurnal italian” și „… alte povești cu gust”.

Se remarcă, dincolo de ținuta grafică excepțională, stilul agreabil în care este scrisă cartea, talentul de veritabil scriitor al lui Mircea Radu, spiritul său de observație, umorul fin, de bună calitate, și simțul estetic deosebit. Cartea cuprinde pagini de amintiri din tinerețea autorului, o tinerețe petrecută în anii ’80, ani spre care privește, însă, cu simpatie și melancolie. Mai aflăm impresii despre viața cotidiană din România de azi, interesante impresii din Italia, din Veneția, Florența, Roma, Ferrara, povestiri cu tâlc, toate punând în lumină un talent scriitoricesc de necontestat.

Fiecare text este însoțit de o rețetă tradițională românească sau italiană, chiar și rețeta fiind prezentată cu talent și umor. Mircea Radu ne invită să gustăm împreună numeroase bucate, care mai de care mai savuroase, și o face cu multă plăcere, cu prietenie, cu bucuria de a ne dărui, pe lângă gândurile lui, și mâncăruri care fie ne stârnesc nostalgii, fie ne trezesc dorința de a experimenta noi rețete.

Este demn de subliniat și talentul de fotograf al lui Mircea Radu, dat fiind că majoritatea imaginilor din carte care ne prezintă atâtea bunătăți sunt ieșite din aparatul fotografic al autorului.

Culori, arome, cuvinte, gânduri, toate acestea le aflăm în cartea lui Mircea Radu, toate asezonate cu dragostea lui Mircea Radu pentru publicul care, la rândul lui, îl iubește și îi poartă o caldă prietenie.

Cartea este o lectură agreabilă și se adresează cititorilor de toate vârstele, fiecare va afla în paginile lui Mircea Radu atât savoarea textelor, cât și savoarea unor mâncăruri simple, nesofisticate, și cu atât mai gustoase.

Cu prilejul lansării, actrița Isabela Hașa a citit pagini din volumul lui Mircea Radu, cu care publicul a avut deosebita plăcere de a sta de vorbă la sesiunea de autografe care a încheiat acest eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc