AcasăSTIRICARAS-SEVERINMii de credincioși au participat la pelerinajul organizat de Înălțarea Sfintei Cruci...

Mii de credincioși au participat la pelerinajul organizat de Înălțarea Sfintei Cruci pe Muntele Mic, în Caraș-Severin

Mii de credincioși au participat, miercuri, la tradiționalul pelerinaj organizat în fiecare an la sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, pe Muntele Mic, unde este amplasată o cruce ridicată în memoria tuturor eroilor bănățeni.

De peste zece ani, este organizat un pelerinaj la crucea monument de pe Muntele Mic, unde sunt aduse credincioșilor spre închinare sfinte moaște. În acest an, când se împlinesc 60 de ani de la canonizarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului, la pelerinaj au participat mii de credincioși. Moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș au ajuns, încă de marți, la Catedrala Episcopală ‘Învierea Domnului’ și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul’ din Caransebeș.

Miercuri, încă de la prima oră, credincioșii au întâmpinat moaștele Sfântului Iosif la troița de la intrarea în stațiunea Muntele Mic, după care au plecat în procesiune până la crucea-monument, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie, de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Muntele Mic este un loc cu rezonanțe spirituale puternice, unde, de peste 70 de ani, se află un lăcaș de rugăciune și un monument ce amintește de eroii cauzei naționale a românilor. De aceea, după Sfânta Liturghie, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire a eroilor, au fost depuse coroane și a avut loc un ceremonial militar.

‘Anul acesta se sărbătoresc o sută de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, iar acum, împreună cu Episcopia Caransebeșului, cinstim eroii bănățeni. Armata, alături de biserică își aduce respectul față de înaintașii noștri. Personal, particip pentru a treia oară, consecutiv, la pelerinaj, la crucea de pe Muntele Mic. Suntem onorați că Armata este invitată, de fiecare dată, la acest pelerinaj. În același timp, onorăm și noi, atât eroii neamului, cât și Biserica ortodoxă română’, a afirmat general locotenent Adrian Tonea, locțiitor al șefului Statului General Major.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc