AcasăADMINISTRATIEMii de arbori şi arbuşti vor fi plantați în Alba Iulia

Mii de arbori şi arbuşti vor fi plantați în Alba Iulia

[ad_1]

Primăria şi Consiliul Local Alba Iulia vor demara, în această primăvară, o amplă campanie în urma căreia, pe domeniul public al oraşului, vor fi plantaţi câteva mii de arbori şi arbuşti.

În 20 martie va avea loc o primă acţiune din cadrul acestui proiect, în cadrul căreia vor fi plantaţi câteva sute de arbori oferiţi de către Direcţia Silvică judeţeană Alba. Au fost identificate câteva zone cu o nevoie acută de vegetaţie: cartierul Recea, cartierul Orizont, zona Dealul Furcilor, zona istorică, Parcul Unirii şi malurile râului Ampoi.

“”Rădăcini în Alba Iulia” este un proiect pe care administraţia locală îl consideră absolut necesar şi pe care plănuim să-l reluăm în fiecare primăvară a fiecărui an. Ne dorim ca Alba Iulia să se dezvolte nu doar prin construcţii noi ci şi prin menţinerea şi mai ales extinderea spaţiilor verzi, absolut necesare unui oraş în plină dezvoltare, fiind singura modalitate de a contracara în mod eficient gradul ridicat de urbanizare, efectul pe care numărul ridicat de autovehicule şi construcţii îl au asupra vieţii noastre cotidiene. Nu e nevoie de studii şi recomandări din partea specialiştilor pentru a ştii că gradul de dezvoltare al spaţiilor verzi este direct legat de calitatea vieţii într-un oraş. Nu e nevoie de studii pentru a ştii că aerul e mai respirabil într-un oraş care îmbină construcţiile edilitare cu spaţiile verzi, ori că verile sunt mai suportabile într-un oraş plin de copaci decât între simple betoane. Din păcate, în ultimii ani, nivelul de dezvoltare al spaţiilor verzi din oraş nu a ţinut pasul cu nivelul de dezvoltare al construcţiilor, iar acest aspect trebuie remediat”, a transmis municipalitatea.

Primăria Alba Iulia lansează un apel către întreaga comunitate locală să se alăture campaniei şi să fie parte activă în acest exerciţiu comun pentru un aer cât mai curat în oraş și face un apel către societatea civilă şi mediul privat pentru a susţine, prin orice metodă posibilă, această acţiune precum şi cele similare care îi vor urma.

Responsabil din partea municipalităţii pentru coordonarea campaniei este Alexandru Dumitru, consilier local al municipiului Alba Iulia, care poate fi contactat pentru detalii referitoare la această campanie la numărul de telefon: 0770.475.051.

(FOTO: Direcția Silvică Alba – Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc