AcasăSTIRIMezzo-soprana Operei de Stat din Veneția, Aura Twarowska, încheie Festivalul Internațional Zilele...

Mezzo-soprana Operei de Stat din Veneția, Aura Twarowska, încheie Festivalul Internațional Zilele Muzicii de la Oraviţa

Timp de 13 zile locuitorii din Oraviţa, dar şi numeroşii turişti străini, au fost încântaţi cu muzică de cea mai bună calitate la Festivalul Internațional Zilele Muzicii. Ultima zi, cea de joi, 15 august, aduce pe scena celui mai vechi teatru din România, Teatrul „Mihai Eminescu”, o voce extraordinară: Mezzo-soprana Operei de Stat din Veneția, Aura Twarowska.

Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” găzduiește în această perioadă cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional Zilele Muzicii la Oravița, oraşul devenind un adevărat centrul cultural, unde soliști din Austria, Franța și Elveția vin şi  încântă publicul cu  concerte simfonice . Dar festivalul este mai mult decât atât, iubitorii muzicii clasice având şansa de a participa la diferite cursuri susținute de nume importante în domeniu. Este vorba despre cursuri de măiestrie de canto, susținute de soprana Simina Ivan, solistă a Operei de Stat din Viena, cursuri de măiestrie de violoncel, susținute de violoncelista Alexandra Guțu, și cursuri de măiestrie de pian și de duo pianistic, susținute de pianiștii Deborah Lee, Manuela Iana-Mihăilescu și Dragoș Mihăilescu. Toate aceste cursuri au avut ca punct final un concert alături de participanți în cadrul festivalului.

Ultima zi a festivalului, în data de 15 august, aduce pe scena teatrului din Oraviţa un concert de muzică sacră susținută de mezzo-soprana Operei de Stat din Veneția, Aura Twarowska.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc