AcasăSTIRIMesaj de solidaritate al Universității Babeș-Bolyai pentru actrița Maia Morgenstern și fiica...

Mesaj de solidaritate al Universității Babeș-Bolyai pentru actrița Maia Morgenstern și fiica acesteia

[ad_1]

Facultatea de Teatru și Film și întreaga comunitate a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au transmis luni un mesaj de solidaritatea cu actrița Maia Morgenstern și cu fiica acesteia, Cabiria, studentă a facultății/universității clujene.

Reprezentanții UBB condamnă ferm jignirile și amenințările deosebit de grave, violent antisemite, care le-au fost adresate lor și actorilor de la Teatrul Evreiesc în prima zi a Pesach-ului. “Profităm de acest nefast prilej pentru a le transmite admirația noastră pentru creativitatea lor specială în arta teatrală, în care Maia Morgenstern s-a afirmat internațional, iar Cabiria Morgenstern dovedește un mare potențial. Ne exprimăm încrederea că vor depăși cât mai repede acest moment care ne întristează pe toți și nu face cinste nimănui”, a transmis UBB.

„Suntem extrem de îngrijorați de proliferarea manifestărilor și a limbajului extremist împotriva unui membru al comunității noastre academice, dar și în general, făcând trimitere la o epocă pe care o credeam de mult apusă. Ca rector UBB sunt garantul faptului că universitatea noastră va rămâne un spațiu al libertății, al științei, al frumosului și al binelui, un spațiu al selecției și formării caracterelor și creativității/inteligențelor, pentru binele public și al națiunii și, în general, al cunoașterii umane. O astfel de cultură organizațională nu este doar o pavăză internă împotriva extremismului, ci și o platformă modernă de pe care UBB va fi un actor activ la nivel social împotriva prezenței unor astfel de atitudini extremiste în spațiul public în general”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: