AcasăSTIRIMAREA FAMILIE care a convins DNA Alba să descindă în Hunedoara.

MAREA FAMILIE care a convins DNA Alba să descindă în Hunedoara.

[ad_1]

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție Alba au reușit să ajungă în județul Hunedoara. Cazul, o faptă de corupție derulată sub acoperișul Primăriei Deva, reprezintă de fapt doar o felie din marele tort hunedorean care a copt în județul Hunedoara în ultimii ani. În realitate, este vorba despre o mare FAMILIE INFRACȚIONALĂ HUNEDOAREANĂ care a lucrat în orice mandat politico-administrativ. Gazeta de dimineață vă va prezenta istoria, pe felii, a acestei mafii locale sprijinite cu sârg de organele statului din județul Hunedoara.

Descinderea de la Primăria Deva, UN PRIM EPISOD…

Cazul de la Primăria Deva a lovit, la începutul acestei săptămâni, în plin liniștea județului Hunedoara. Practica și personaele implicate direct, și arestate în caz, sunt doar niște ”rezultante și simboluri” ale MARII FAMILII HUNEDORENE care – veți vedea – își are firele până în cele mai adânci cuiburi politico-administrative, conduse minuțios de un grup de interese în care anumiți oameni de afaceri dețin supremația. Oameni de afaceri care lucrează direct sau prin interpuși bine poziționați.

PIONUL – secretar general – din Primăria Deva

Cel mai important pion arestat de judecătorii de la Tribunalul Alba, la cererea procurorilor DNA, este secretarul general al municipiului Deva, Laura Sârbu. Femeia, un angajat cu ștate vechi în administrația locală. Sursele GDD susțin că Laura Sârbu ”făcea și desfăcea totul”, lăsând impresia că nu mișcă nimic în instituție fără acordul ei. Nici măcar primarii. Sub mandatul acestui secretar general au venit și au plecat mai mulți primari.

Pentru început, GDD vă va arăta care a fost parcursul familiei Laura și Hadrian Sârbu din punct de vedere financiar. Declarațiile de avere, asumate chiar de Laura Sârbu și de soțul acesteia, stau la baza creionării acestui tablou economico-financiar.

Sfârșit de februarie, o mamă în concediu și un șomer.

Potrivit celei mai vechi declarații de avere existente pe site-ul oficial al Primăriei Deva, în anul 2012, Laura Sârbu revine pe postul de secretar general al municipiului din concediu de maternitate. La acea vreme, soțul său, Hadrian Sârbu, era șomer.

Veniturile familiei Sârbu, obbținute în anul 2011, și raportate în declarație în februarie 2012, se compuneau din banii obținuți din indemnizația de creștere a copilului – 43.200 – și indemnizația de șomaj – 6516 lei. Tot în această declarație, Laura Sârbu își declară două imobile, unul în București și unul în Deva, dar și două autoturisme.

OTB Bank a sprijinit familia Sârbu cu un credit accesat în perioada 2008 – 2038 în valoare de 140.951. CHF ((franci elvețieni)

Cum unii pot să aibă două imobile și să vândă trei?

În 2013, Laura Sârbu declară, sub semnătură, că a obținut venituri din vânzarea a trei imobile. Unul apărut de niciunde, pentru că nu fusese declarat cu un an în urmă. Suma totală, obținută din aceste tranzacții, este de 188.000 RON și 50.000 de euro. Toate tranzacțiile au avut loc în periaoda 2-6 iulie 2012. Ultima vânzare declarată este a unui imobil. Cumpărător o persoana fizică, Nanău Gelu Marius, de la care încasează 50.000 de euro. Tranzacția este efectuată în  iulie 2012. În aceeași declarație de avere, Laura Sârbu anunță un împrumut de 40.000 de euro de la același personaj. Nanău i-a dat secretarei suma amintită în 8 februarie 2012. Împrumutul era scadent în luna iulie 2012, adică exact ziua în care îi vinde un imobil.  Nanău George Marius, din București, figurează conform decoumentelor oficiale, ca luptător pentru Revoluția din Decembrie 1989.

Laura Sârbu susține, oficial în document, că a vândut și unul dintre autoturisme.

Veniturile obținute de Laura Sârbu de la Primăria Deva (în anul 2012) sunt de 87.860 de lei. Între timp soțul acesteia s-a angajat și a obținut și el un venit de 7.200 lei. Hadrian Sârbu figurează ca angajjat în mediul privat, la societatea BIGCIF SRL Deva – o societate de tâmplărie PVC.

Veniturile familiei Sârbu sunt sporite cu suma totală de 21.650 de lei. Această valoare este constituită din suma de 4.070 de lei obținută pentru participare la alegerile locale. Totodată, mai există un rest de indemnizație de creștere a copilului de 10.200 de lei, un stimulent de inserție de 4.500 de lei, precum și alocația propriu-zisă a copilului de 2.880 de lei.

Declarația încărcată și nu prea…

Declarația de avere depusă în anul 2014 este ”vizitabilă” doar pe sfert. O singură pagină poate fi accesată. Din aceasta rezultă că familia Sârbu nu mai are nici al doilea autoturism declarat în 2012. În rest, nu mai poate fi nimic documentat.

Soțul secretarei se angajează la firma ”cumnatului”

Un an mai târziu, în anul 2015, Laura Sârbu declară  un nou credit de 9.000 de lei accesat de la BRD, cu scadență în 2019.

Fără autoturisme și imobile, familia Sârbu trăiește de pe o zi pe alta) din veniturile secretarului general – 56.806  lei și veniturile soțului. Hadrian Sârbu figurează în continuare angajat la BIGCIF de unde a încasat 3731 de lei. În dreptul lui Hadrian Sârbu apare un al doilea loc de muncă. Și aici întră în scenă societatea SMART ONE, deținută de Bodrean Cornelia, fost asistent șef la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Hunedoara. Cornelia Bodrean este soacra surorii Laurei Sârbu și mama omului de afaceri Mihai Bodrean – arestat și el în dosarul de corupție de la Primăria Deva. Sora Laurei Sârbu, șoția lui Mihai Bodrean, este și ea actualmente angajată a Primăriei Deva ca șef la Serviciul de Resurse Umane.

Ghinion de capitalist…. indemnizația de șomaj rămâne sfânt

Un an mai târziu, Laura Sârbu, mai declară un credit de 20.000 de lei cu termen scadent în anul 2018. Familia figurează în continuare fără casă și mașină, iar veniturile sunt substanțial afectate. Hadrian Sârbu nu mai figurează drept ”capitalist” și ajunge iar șomer. Poziție din care încasează suma de 5.220 RON. Corecturile de pe declarația de avere mențin o zonă de confuzie, pentru că Laura Sârbu indică BIGCIF drept angajator. În dreptul sumei soțului apare totuși notificat un ”șomaj”.

Secretarul general de la Primăria Deva a încasat 62.060 de lei.

Credit de 20.000 de lei achitat

Din totalul de venituri încasate de familia secretarului general, cu un an în urmă – 69.200 de lei – Laura Sârbu reușește să achite creditul de 20.000 de lei. Cu alte cuvinte, cei patru membri ai familiei Sârbu trăiesc un an de zile cu 49.200 de lei.

Veniturile Laurei Sârbu, în această declarație, se situează la nivelul a 54.407 RON, iar Hadrian Sârbu se lansează din nou în mediul privat. Din ”Asociația de vânătoare Vodas Reghin” (cu sediul în localitatea hunedoreană Sarmizegetusa)  și ”Ceaprazaria WHZ” (firma familiei) – Hadrian Sârbu încasează 10.813 lei.

Familia Sârbu își cumpără mașină

Declarația Laurei Sârbu din anul 2018, îndică faptul că în anul 2017 (după alegerile din 2016), secretarul general începe să fie orientat. Soțul acesteia este angajat la Primăria Deva, loc de muncă de unde a și fost reținut de procurorii DNA și arestat apoi de judecătorii de la Alba.

Așadar, declarația din 2017 arată cam așa:  Printr-o mișcare abracadabrantă creditele au alte nuanțe. Laura Sârbu notează un credit OTP Faktoring accesat (zice acum) în anul 2017, până în 2037, în valoare de 111.171 CHF. Totodată, apare un împrumut la CAR Decebal de 14.000 (accesat în 2017 și scadent în 2022). Dispare în schimb creditul de 9.000 de lei de la BRD;

Laura Sârbu a câștigat în 2016 suma de 92.17 de la Primăria Deva, dar și 1375 RON de la alegerile electorale.

Hadrian Sârbu este și el angajat la Primăria Deva de unde a câștigat 32.210, dar mai obține un venit 11.575 lei de la ”Asociația de Vânătoare Vodas Reghin Deva”.

Angajarea lui Hadrian Sârbu a avut loc pe mandatul primarului Florin Oancea.

Familia Sârbu își lărgește familia și cu un autoturism, Alfa Romeo, an de fabricație 2012.

Sus – jos, jos – sus

În iulie 2019, familia Laura și Hadrian Sârbu este în sfârșit stabilizată financiar. Fără autoturism pe care îl vinde cu 37.000 de lei, familia Sârbu câștigă anual – dintr-o singură sursă (Primăria Deva) suma de 139.630 de lei. Adică 97.158 de lei secretarul general și 42.472 de la consilierul primarului, adică soțul secretarului.

Ultimele credite rămân neatinse.

Dacă soțul secretarului nu are creditele notificate în declarația de avere, nici Laura Sârbu nu are notată o sumă de 18.900 de lei obținute de Hadrian Sârbu din jocuri de noroc de la SuperBet Interractive Limited.

Ultima haltă, declarația din 2020 este una ”îngrijită”

Ultima declarație de avere, depusă conform legii, în 5 iunie 2020, este cea mai ”îngrijită dintre toate. Laura Sârbu a completat-o pe calculator. Staabilitatea financiară, declarată oficial, este una indubitabilă. Secretarul general al municipiului Deva anunță un câștig al anului 2019 de 169.896 RON. Suma este compusă din 117. 536 din funcția de secretar general, adică aproape 12.000 de lei pe lună, și 52.360 de la locul de muncă al soțului.

Evident că mita indicată de procurorii anticorupție, care reprezintă de altfel mobilul arestării preventive –  nu figurează prin declarații.

40.000 de lei și 7.000 de euro, adică aproape 75.000 de lei, au fost bani ”de semințe” pentru familia Sârbu. Banii au fost încasați în familie, de la cumnatul acesteia Mihai Bodrean – fost angajat al Primăriei Deva și de fapt soțul surorii secretarului general care este de altfel sefa de la Serviciul Resurse Umane al Primăriei Deva. Familia Bodrean a fost de altfel ”mufată” și la Spitalul Județean de Urgență Deva prin Bodrean Ioan și Bodrean Cornelia  – părinții omului de afaceri arestat. Cornelia Bodrean este de altfel fosta asistentă șefă de la secția de Terapie Intensivă. Femeia s-a pensionat între timp. 

Legăturile economice ale familiei Bodrean nu au tangență cu vreo culoare politică anume. GDD vă va arăta, zilele următoare, caracatița care acționează în județul Hunedoara de ani de zile Caracatiță tolerată și încurajată de organele statului care au refuzat să intervină pentru oprirea jafului din instituțiile statului.

 

 

 

 

 

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc