AcasăADMINISTRATIEMarea Britanie vrea să introducă permise de rezidenţă biometrice pentru români

Marea Britanie vrea să introducă permise de rezidenţă biometrice pentru români

londraGuvernul britanic intenţionează să introducă noi legi în privinţa imigraţiei, inclusiv „permise de rezidenţă biometrice” pentru români şi bulgari, care să includă amprente şi imaginea facială, relatează presa britanică.

Noile reglementări vor limita accesul la locuinte sociale şi vor introduce plata la medicul generalist.

Măsurile au ca scop limitarea accesului românilor şi bulgarilor în Marea Britanie, începând cu ianuarie 2014.

Premierul David Cameron vrea ca sistemul privind imigraţia să sprijine persoanele care muncesc din greu şi fac lucrurile corect. El este hotărât să pună capăt situaţiei în care persoanele pot veni în Marea Britanie şi pot obţine beneficii şi servicii publice fără să aducă nimic în schimb„, a declarat o sursă citata de Daily Mail, în editia electronică reluată de agenţiile române de presă.

„El se opune culturii «ceva pentru nimic» a unor persoane care vin aici din străinătate şi sar rândul la locuinţe sociale în defavoarea unor familii locale care trăiesc în zonă de ani de zile şi plătesc taxe”, a adăugat el.

Vrem să eliminăm orice aşteptare din partea noilor imigranţi că ar primi o casă la sosire„, a continuat sursa citată.

În acelaşi timp, Ministerul de Interne a analizat modalităţile prin care să se interzică imigranţilor din România şi Bulgaria folosirea sistemului public de sănătate dacă vin în Marea Britanie fără să aibă un loc de muncă. Persoanele care au locuit în Marea Britanie cel puţin un an pot primi tratament gratuit în spitale, iar cele care locuiesc de mai puţin de un an trebuie să plătească. Cu toate acestea, pacienţii străini pot avea acces gratuit la serviciile medicilor generalişti.

Guvernul analizează posibilitatea ca sistemul aplicat de spitale să fie extins la medicii generalişti. Medicii au sugerat ca ministerul să introducă un sistem în care pacienţii care nu pot furniza dovada de rezidenţă să plătească pentru tratament.

Noile legi intenţionează să oblige primăriile să introducă un „test de rezidenţă” înainte de a le permite familiilor să se înscrie pe lista pentru locuinţe sociale. Acestea vor trebui să aştepte cel puţin doi ani şi cel mult cinci ani pentru a se înscrie pe listă, în funcţie de disponibilitatea locuinţelor. În prezent, autorităţile locale sunt libere să impuna astfel de restricţii, dar multe nu o fac.

Coaliţia de guvernământ analizează, de asemenea, posibilitatea de a le cere cetăţenilor români şi bulgari „permise de rezidenţă biometrice” care să arate dacă sunt îndreptăţiţi să folosească serviciile publice, potrivit Daily Telegraph, în editia online.

Cardurile ar urma să stocheze date, inclusiv amprente şi imaginea facială. Pentru a primi un card, imigranţii vor trebui fie să meargă la un birou al UK Border Agency, fie la un oficiu poştal, unde să le fie luate amprentele, să li se facă o fotografie şi să le fie înregistrată semnatura electronică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc