AcasăSTIRIMaramureșul, în topul județelor aflate pe Ruta Destinațiilor Europene de Excelență

Maramureșul, în topul județelor aflate pe Ruta Destinațiilor Europene de Excelență

[ad_1]

(FOTO: chioar.culturamm.ro)

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut Ruta Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) ca rută cultural-turistică națională. Aceasta cuprinde 36 de destinații din România, străbătând 20 dintre județele țării, printre care și județul Maramureș. Cu toate cele patru destinații EDEN cuprinse în traseul propus, Maramureșul se află în topul județelor în ceea ce privește numărul de locații prezente în rută.

Proiectul EDEN a luat naștere în anul 2006, ca o inițiativă a Comisiei Europene de a promova destinațiile turistice non-tradiționale și diversitatea ofertei turistice europene. Desemnarea destinațiilor EDEN a avut loc în urma unor concursuri organizate de către autoritățile naționale de turism ale statelor participante.

În urma concursului cu tema turismul cultural tangibil, organizat în anul 2017, județul  Maramureș a câștigat locurile II și III, Țara Chioarului, respectiv municipiul Sighetu Marmației, devenind destinații EDEN. De asemenea, în cadrul competiției din anul 2019, a cărui temă a fost turismul de sănătate și relaxare, orașul Tăuții Măgherăuș a obținut locul I, iar stațiunea Ocna Șugatag, locul V.

„Județul Maramureș devine o prezență din ce în ce mai vizibilă pe harta turismului autohton și european, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Potențialul inegalabil al județului trebuie promovat prin toate mijloacele posibile, iar includerea Maramureșului în noile rute cultural-turistice constituie o inițiativă excelentă în acest sens”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc