AcasăPOLITICAMajorarea alocaţiei pentru copii, de la 42 la 200 de lei, a...

Majorarea alocaţiei pentru copii, de la 42 la 200 de lei, a fost respinsă la Senat

Senatorii au respins astăzi un proiect de lege inițiat de către reprezentanția ai tuturor grupurilor parlamentare și care prevedea creșterea alocației pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani  de la 42 la 200 de lei lunar. 

Proiectul de lege prevedea modificarea Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, argumentele inițiatorilor fiind, printre altele, faptul că România se află pe un rușinos loc 168 în lume, în urma multor țări din Africa, în ceea ce priveşte raportul dintre alocaţia anuală primită de copii şi Produsul Intern Brut, dar și cel referitor la faptul că un copil român primeşte o alocaţie în valoare de aproximativ  7 euro, adică de 35 de ori mai mică decât alocaţia unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro. Social-democrații s-au opus acestui proiect social, fapt considerat oarecum surprinzător chiar de către inițiatorii proiectului, unul dintre aceștia fiind preşedintele Comisiei pentru muncă, pesedistul Liviu Pop.

În discuțiile de la Senat s-a arătat că în țările europene cuantumul indemnizaţiei lunare reprezintă între 8 şi 15 la sută din salariul mediu lunar al unui părinte, iar îngrijorările referitoare la faptul că uneori acești bani nu ajung cu adevărat la copiii care au nevoie de ei, a fost considerat unul pueril.

Proiectul, care are caracter organic, a primit  41 de voturi „pentru”, 51 de voturi „împotrivă” şi 9 „abţineri”, inițiativa primind în prealabil raport comun de respingere din partea Comisiilor pentru buget-finanţe şi muncă ale Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc