De câțiva ani fenomenul numit BLACK FRIDAY a cuprins și România, tot mai mulți fiind aceia care așteaptă această noapte pentru a-și achiziționa electronice, haine sau produse decorative. Deși inițial VINEREA NEAGRĂ era stabilită în 29 noiembrie, unii comercianți români au decis ca în acest an să o organizeze cu o săptămână mai devreme. Alții au rămas la vechea dată, astfel că în acest an sunt două BLACK FRIDAY, pe 22 și pe 29 noiembrie.
Black Friday este invenția americanilor. Termenul a fost folosit pentru prima dată în 1961, în Philadelphia, și vine de la traficul haotic ce s-a creat în vinerea reducerilor de după Ziua Recunoștinței, fenomennul prețurilor mici răspândindu-se apoi peste tot în lume cu denumirea aceasta. Și în România fenomenul a prins repede, însă odată cu această noapte a cumpărăturilor care aduce cu ea o adevărată frenezie ce poate lua chiar mințile unora, există și posibilitatea ca la final să constatați că ați luat țeapă. Ca în orice altceva, pentru a fi sigur că beneficiați la maximum de această noapte a cumpărăturilor, trebuie să vă pregătiți temeinic.
TOP 3 SFATURI UTILE:
- În primul rând căutați fiecare produs în mai multe magazine și comparați prețurile. (e bine să căutați informațiile despre preț cu cel puțin două sau chiar trei săptămâni înainte de Black Friday, iar apoi în noaptea respectivă să constatați cu cât a fost diminuat prețul. În mod normal prețurile ar trebui să fie de două sau chiar trei ori mai mici decât în urmă cu trei săptămâni.).
- La fel de important este să vă stabiliți un buget clar și să nu vă abateți de la el. Faceți așadar o listă de cumpărături realistă.
- Nu vă aruncați să cumpărați produse precum: tablete chinezești ieftine, camere foto DSLR uzate moral, televizoare low-end. Vor fi destule alte ocazii (în preajma Crăciunului, mai ales) în care astfel de produse să fie cumpărate la prețuri chiar mai bune decât cele din noaptea reducerilor.
Iată în continuare ce ar trebui să mai faceți pentru a nu vă trezi cumva că ați luat o mare țeapă:
4. Faceți-vă o listă cu magazinele participante. E plin netul de informații în acest sens.
5. Înscrieți-vă la magazinele online care vă interesează și apoi creați-vă o listă cu produse pe care le dotiți (whishlist). Când se va da startul reducerilor va fi foarte simplu să puneți în coș produsele.
6. Nu așteptați într-un magazin până când toate produsele de pe lista dumneavoastră se reduc. Cumpărați pe rând, chiar daca faceți mai multe comenzi. În caz contrar riscați să pierdeți unele dintre produse.
7. Vizitați și magazinele clasice din apropierea dumneavoastră. Este posibil ca unele produse ce nu le-ați mai prins online să le găsiți acolo la prețuri la fel de bune.
8. Faceți-vă timp înainte de Black Friday și citiți review-urile produselor și al magazinelor de unde aveți de gând sa cumpărați. Clienții nemulțumiți își spun imediat păsurile!
9. Citiți cu atenție politica de returnare a produselor și dacă sunt sau nu oferite și garanții pentru produsele aflate la reduceri de Black Friday. Este posibil ca aceste produse să fie cu un regim special în vanzare!
10. Înarmați-vă cu multă răbdare! Serverele magazinelor vor cădea, iar produsele cumpărate vor ajunge la dumneavoastră după minimum 7 zile.