Președintele Comisiei de pensionare din Caransebeș, medicul Ioan Ungur, a fost reținut de către polițiști în urma unui flagrant. El se ocupa cu analizarea, avizarea și aprobarea dosarelor de pensionare pe caz de boală.
Consilier local influent, dar și președinte al Comisiei de pensionare din Caransebeș, Ioan Ungur era de ceva vreme în vizorul DNA, existând informații că el împreună cu alți doi medici luau șpagă pentru a declara că anumiți pacienți sunt bolnavi și trebuie să se pensioneze. În discuție ar fi, susțin autoritățile, peste 200 de cazuri de dosare suspecte. Mai multe descinderi au avut loc la adresele altor doi medici, ei fiind acuzați de complicitate.
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către mai multe persoane, medici specialişti de medicina muncii de la cabinetele de expertiză medicală din Caransebeş şi Moldova Nouă, a unor infracţiuni de corupţie. A fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la fapte de luare de mită. Percheziţii simultane au avut loc în Caraş-Severin şi Timiş”, se precizează într-un comunicat oficial.
În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la fapte de luare de mită săvârşite de către cadre medicale, constând în încadrarea nejustificată în grad de invaliditate a unor persoane în schimbul unor sume de bani.
UPDATE: La această oră, sunt audiaţi doi dintre cei trei medici suspectaţi de fapte de corupţie: Ioan Ungur şi Ioan Cenda. După efectuarea percheziţiilor, rând pe rând, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au fost aduse câteva zeci de persoane din cele trei localităţi, care, potrivit anchetatorilor, ar fi beneficiat, contra cost, de bunăvoinţa medicilor incriminaţi de luare de mită. Primul dintre medicii aduşi la audieri a fost Ioan Cenda, din Moldova Nouă. Pe timpul deplasării, iar mai apoi la Parchet, i-a fost alături nora sa, deoarece medicul, trecut de 60 de ani, suferă de afecţiuni cardiace. Părea sigur pe el, iar la întrebările ziariştilor a afirmat, fie că nu ştia pentru ce fusese adus încătuşat la Reşiţa, fie că nu se consideră vinovat de nimic. Rudele care l-au însoţit erau sigure că i se va da drumul, mizând şi pe faptul că de la cabinetul medicului nu s-au ridicat documente scrise sau în format electronic.