AcasăSTIRIHUNEDOARAMaestrul Horia Vîrlan îi așteaptă pe hunedoreni la o lecție de gătit......

Maestrul Horia Vîrlan îi așteaptă pe hunedoreni la o lecție de gătit… medieval

Carnavalul Medieval care se desfășoară între 29 și 31 august la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara aduce astăzi în fața vizitatorilor un regal culinar medieval. Maestrul Horia Vîrlan va fi cel care le va face o demonstrație gastronomică tuturor curioșilor care vor să afle cum se gătea în secolul al XV-lea.

Maestrul bucătar Horia Vîrlan și actrița Eugenia Șerban sunt invitații speciali ai evenimentului intitulat Carnavalul Medieval de la Hunedoara, ei așteptând pe tot parcursul zilei de astăzi vizitatorii, pregătiți să le demonstreze cum se gătea în Evul Mediu. Dincolo de rețetele de poveste, maestrul bucătar le va sta la dispoziția curioșilor cu sfaturi și idei de gătit sănătos. Copiii vor fi răsfățați cu premii constând în reviste, tricouri și șepci personalizate, cărți din colecția Disney și, bineînțeles, jucării.

Carnavalul Medieval a debutat vineri, 29 august, în decorul de basm al Castelului Corvinilor, în toate cele trei zile vizitatorii având parte de o serie întreagă de evenimente care mai de care mai interesante. Au fost ateliere meșteșugărești (olărit, pielărie, țesătură), ateliere de dansuri și jocuri medievale (Curtea Comedianților), concerte de muzică medievală (Truverii, Lupus Dacus) și mini-spectacole (teatru — trupa Skepsis, teatru de păpuși — compania MAG, Ordinul Cavalerilor, parada costumelor). De asemenea, sâmbătă seara a adus pentru publicul spectator un regal de teatru, spectacolul ”Credință și Sânge”, prezentând povestea lui Iancu de Hunedoara. Pe scena de la Castel au urcat Dan Condurache, Eugenia Șerban, Corneliu Ulici, Denis Ștefan, Octavian Strunilă, Diana Dumitrescu, Dimitrii Bogomaz, Dana Rotaru, Horea Suciu și Dragoș Dumitru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc