AcasăADVERTORIALLucrurile care îți pot salva mașina pe timpul zăpezii 

Lucrurile care îți pot salva mașina pe timpul zăpezii 

Odată cu venirea iernii, este absolut necesar ca nu doar casa ta să fie pregătită pentru frigul de afară, cât și propria mașină. Dacă ești o fire mai aventuroasă și dorești să te pornești la un drum mai lung, în afara localității, sau chiar într-o drumeție în munți, trebuie să îți echipezi mașina în mod corect, de la anvelope de iarnă, până la pături sau bidoane cu combustibil.

         Iată cum poți să te ferești de evenimente neplăcute, cum ar fi cel de a rămâne blocat în zăpadă

         Pentru a trece cu bine peste această iarnă, poți achiziționa un set de lanțuri antiderapante, de pe site-ul celor de la anvelope-oferte.ro, unde ai ocazia să alegi oricare dintre modelele disponibile și dimensiunile potrivite pentru mașina ta.

         Când este nevoie să folosești lanțurile antiderapante?

         Acestea pot fi folosite doar în cazuri de vreme extremă, pe drumuri unde utilajele de dezăpezire nu au putut ajunge, iar carosabilul este acoperit cu un strat gros de zăpadă, mașina neavând aderență. Este foarte important să nu folosești lanțurile antiderapante pe asfalt, deoarece pot deteriora atât anvelopele, cât și sistemul de direcție al mașinii, așadar, odată ce ai trecut de acest „impas” al drumului înzăpezit, se recomandă înlăturarea acestora de pe roți.

         Cum se montează aceste echipamente pe roțile mașinii tale?

         Este important să îți cunoști mașina, pentru a ști pe care dintre roți este nevoie aplicarea lanțurilor. De exemplu, pentru o mașină cu tracțiune față, vor trebui folosite pe roțile din față, iar pentru mașinile cu tracțiune spate, vor trebui montate pe toate cele patru roți, pentru a oferi aderență pe toate părțile, acest tip de mașini fiind mai predispuse la dificultăți de tracțiune în sezonul rece. Pentru a le monta, asigură-te că lanțul nu este încurcat și așază-l pe partea din față a roții, după care poți înainta cu mașina câțiva metri, până când toată suprafața a fost acoperită. La sfârșit, securizează lanțurile în jurul anvelopelor, pentru a nu se desprinde în timpul rulării.

         De ce este nevoie să fii precaut în utilizarea lor?

         Pentru a prelungi durata de viață a lanțurilor antiderapante, este recomandată curățarea lor după fiecare utilizare, iar viteza maximă în timp ce sunt puse pe roți să nu fie mai mare de 30-50 km/h. Pentru mașinile dotate cu sisteme de antiderapaj, este important ca funcția să fie dezactivată, pentru a lăsa lanțurile să își facă treaba. Asemenea anvelopelor, fiecare set de lanțuri este făcut după anumite dimensiuni, așadar, înainte de achiziționare, măsoară corect diametrul roților mașinii tale, pentru a evita deteriorarea anvelopei. Încă un lucru, nu toate anvelopele sunt eligibile pentru lanțuri, deci, citește cu atenție specificațiile anvelopelor tale.

         Pe toată durata iernii, este recomandat ca mașinile să fie echipate atât cu lanțuri antiderapante, cât și cu lopeți și nisip, pentru cazuri de forță majoră în care ați rămas împotmoliți în nămeți.

         Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc