AcasăSTIRIARADLucru de mântuială: Autostrada Arad-Timişoara a luat-o la vale

Lucru de mântuială: Autostrada Arad-Timişoara a luat-o la vale

Tronsonul de autostradă care leagă Aradul de Timişora pare că a fost puternic afectat de intemperiile din sezonul rece, dând însă la iveală calitatea proastă a execuţiei acestei autostrăzi. De câteva zile au apărut mai multe crăpături pe un viaduct care trece peste autostrada Arad-Timişoara, pe o lungime de zeci de metri, dar si pe intinse portiuni din autostrada proriu-zisă . Viaductul a fost construit în toamna trecuta, însă una dintre laturile terasamentului a luat-o la vale, aşa că  asfaltul s-a crăpat pe mijlocul rampei de urcare.

„Este o situaţie neplăcută. Am avut discuţii cu constructorul autostrăzii, care ne-a dat asigurări că va face reparaţii, dar nu a precizat când. Acum lucrează la viaductul care leagă Şagu de Cruceni, că şi acolo sunt probleme similare”, a declarat viceprimarul comunei Şagu, Francisc Foitik.

Reprezentanţii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România spun că remedierea problemelor apărute cade în sarcina constructorul, care s-a angajat deja să refacă porţiunile afectate, obiectivul nefiind încă predat CNADNR

Pentru a evita posibile accidente, poliţia a impus restricţii de viteză.

Autostrada dintre Arad şi Timişoara a fost deschisă traficului în decembrie 2011, dar termenul de finalizare a lucrărilor, realizate de asocierea de firme FCC Construccion-Astaldi, a fost prelungit de mai multe ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc