AcasăSTIRILocuitorii din Certej speră că mineritul în zonă va reîncepe cât mai...

Locuitorii din Certej speră că mineritul în zonă va reîncepe cât mai curând

Peste 1200 de persoane și-au depus la primăria din Certej cereri pentru un loc de muncă, ei așteptând să se reia cât mai curând activitatea minieră în zonă. Cei mai mulți au pregătire în minerit, așa că speranțele se îndreaptă spre societatea Deva Gold de la care se așteaptă reînceperea activităților de minerit.

Primăria din Certej susține prin vocea primarului Petru Câmpian că în comună sunt foarte multe persoane care au ieșit din toate formele de protecție socială, ei fiind însă în căutarea unui loc de muncă. Ei nu mai nu au nici un fel de venit financiar, iar dorinţa lor este să poată munci pentru a avea un trai decent.

[quote_box_center]Până în prezent au fost depuse un număr de aproximativ 1.200 de cereri de angajare. Cererile vin atât de la oamenii din comuna Certeju de Sus, cât şi de la cei din localităţile învecinate, cum ar fi Şoimuş, Hărău, Bârsău, sau chiar din Deva. Sunt persoane care au diverse calificări în meseriile ce sunt utile în activitatea de exploatare minieră. Au fost specializaţi în aceste profesii pentru exploatările care s-au făcut în trecut la mina Certej”, a subliniat Petru Cîmpian.[/quote_box_center]

Până la momentul actual au fost parcurse o serie de proceduri care ţin de avizele şi autorizaţiile din partea mai multor instituţii, necesare activităţii de minerit. În același timp, se lucrează la identificarea terenurilor pe care urmează a fi plantaţi copaci, de către reprezentanții  Deva Gold,  în conformitate cu prevederilor legale în vigoare.

[quote_box_center]A fost obţinut acordul de mediu, a fost revizuit şi este valabil la zi. În momentul de faţă avem nevoie de stabilirea terenurilor care urmează să fie împădurite de către compania care va face exploatările miniere. Sunt obligaţi prin lege să facă o astfel de acţiune. Este o situaţie mai complicată aici deoarece procesul de identificare a loturilor, care în prezent au regim de păşune şi al căror regim trebuie schimbat, este un procedeu mai complex. Mai sunt şi cazuri în care unii proprietari, deşi vor să-şi vândă terenurile, nu au actele în regulă, prin urmare toate aceste amănunte fac ca lucrurile să se amâne şi să dureze aşa mult”, a declarat Petru Cîmpian, primarul comunei Certeju de Sus.[/quote_box_center]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc