AcasăSTIRIHUNEDOARALiviu Lăzărescu, absolvent al Colegiului „Decebal” Deva, expune la Galeriile Bastion din...

Liviu Lăzărescu, absolvent al Colegiului „Decebal” Deva, expune la Galeriile Bastion din Timiṣoara

Unul dintre cei mai renumiți pictori contemporani –  maestrul Liviu Lăzărescu – cel supranumit în critica de specialitate „un admirabil liric al penelului, dublat de un rafinat intelectual al picturii”, vernisează marți, 3 iulie, începând cu ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Bastion, de pe strada Hector, nr. 4 din Timișoara expoziția de pictură „Permanențe”.

Ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani, Liviu Lăzărescu este un pictor originar din satul transilvănean Mărtinești (județul Hunedoara) și se bucură de un istoric remarcabil în domeniul artelor plastice.

Profesorul Florin M. Ilieș, director al Colegiului Național Decebal Deva și prieten al artistului, scrie despre acesta: „admirând lucrările pictorului Liviu Lăzărescu, se naște în sufletul și în mintea privitorului sentimentul că arta picturală este, fără îndoială, un semn al unui mod de a comunica. Un nou cod lingvistic. Un limbaj care diferă de altele asemănătoare, în funcție de omul ce îl transmite, de locul, de epoca în care el grăiește prin tablourile sale și, de asemenea, în funcție de receptor, de omul care îl înțelege. Astfel, noi, ca receptori ai picturii maestrului Liviu Lăzărescu, regăsim în arta sa vibrațiile, accentele, înrudirile de taină cu spiritualul, care îl exprimă pe omul lăuntric sub scoarța aparențelor. În fața tablourilor sale, simțim că, într-adevăr, pictura exprimă individul, complexitatea sufletului omenesc, prin puterea ei de a restitui emoția artistică, cu ajutorul combinațiilor nenumărate de care dispune: contraste, opoziții, amestecuri complementare, lumini, umbre, valori, reflexe, treceri…”

Evenimentul de la Timișoara este dedicat Centenarului Marii Uniri, fiind organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, Universității de Vest din Timișoara și Colegiului Național Decebal din Deva.

Din cauza vârstei înaintate, artistul nu va putea fi prezent la vernisaj. Expoziția va putea fi vizitată gratuit, până la data de 17 iulie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc