AcasăSĂNĂTATEA TALideri naționali și internaționali în lupta împotriva cancerului se reunesc miercuri la...

Lideri naționali și internaționali în lupta împotriva cancerului se reunesc miercuri la Timișoara

Lideri lideri internaționali și locali din domeniul cercetării cancerului și a bolilor alergice se reunesc miercuri, 26 octombrie, la Timișoara, unde are loc o conferință pe această tematică. Evenimentul este organizat de către clinica OncoGen în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Dresda și Universitatea de Medicină din Viena.

Evenimentul de la Timișoara începe la ora 16, la sediul OncoGen, lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara și marchează, pe de o parte aniversarea primului an de existență al clinicii, dar și lansarea a două programe de cercetare dezvoltate de colectivul clinicii timișorene și coordonate de experți din străinătate.

Printre cei ce vor fi prezenți miercuri la Timișoara sunt o serie de profesioniști de top din domeniul prevenției și depistării cancerului, dar și lideri din administrația națională și locală din domeniul sănătății și al educației. Printre aceștia se numără: Prof. Mihai Dima, Președintele ANCS, Prof. Adrian Curaj, fost Ministru al Educației, Dana Gheorghe, Director General ANCS. Cele două universități din Dresda și Viena vor fi reprezentate de către  unii dintre cei mai remarcabili cercetători din sfera academică, precum și din mediul privat: Prof. Torsten Tonn, Director medical al Centrului de Cruce Roșie și Transfuzie Sanguină, Dresda, Germania; Prof. Rudolf Valenta, Coordonatorul Departamentului de Imunopatologie și Cercetare în alergologie de la Universitatea Medicală din Viena; Dr. Michaela Fritz, Prorector pe probleme de Cercetare și Inovare, Universitatea Medicală din Viena; Erhard Busek, Președintele Institulului pentru Regiune Dunării și Europa Centrală, cei doi directori ai proiectelor care se vor lansa: Dr. Rauf Bhat (Germania) și Dr. Chen Kuan-Wei (Austria).

Cele două proiecte de cercetare dezvoltate de căvor contribui la creșterea participării României în domenii de cercetare la standarde europene și la crearea unui nucleu de competență științifică de înalt nivel în aplicarea tehnologiilor avansate de prevenție și depistare a cancerului și bolilor bazate pe alergene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc