AcasăAUTOSTRAZILE LA CONTROLLicitația la Autostrada Sibiu - Pitești, contestată de firma sibiană care renovează...

Licitația la Autostrada Sibiu – Pitești, contestată de firma sibiană care renovează stadionul municipal

Licitația pentru construirea Autostrăzii Sibiu – Pitești a fost contestată de unul dintre participanți, firma Contrucții SA din Sibiu, care are antecedente în contestarea licitațiilor din oraș.  Derularea contractului de construire a Autostrăzii Pitești – Sibiu a fost blocată în acest moment de o contestație, depusă de unul dintre participanții la licitația derulată și pe care a câștigat-o Porr Construct. Ministerul Transporturilor transmite că dacă nu era depusă această contestație, ar fi semnat contractul. Compania care a depus contestația este Construcții SA, cunoscută în Sibiu din cauza problemelor pe care le are cu unul din cele mai importante proiecte locale, modernizarea stadionului municipal, pe care echipa FC Hermannstadt ar fi trebuit să joace meciurile în acest campionat de fotbal. Compania contestă aproape orice licitație la care participă și nu câștigă, având însă proiecte câștigate pe baza prețului cel mai bun.  La licitația pentru Lotul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești, Construcții SA a participat la licitație și a avut a doua ofertă ca valoare, fiind depășită de Porr Construct, firmă declarată câștigătoare. Acum, contestă prețul pe care firma austriacă Porr l-a oferit în licitație, cu motivația că „are un preț neobișnuit de scăzut”.

Contestația va merge în Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, până atunci fiind suspendată orice procedură. După decizia CNSC, lucrurile pot merge mai departe, firma contestatoare sau ministerul putând ataca în instanță decizia. Până la acest moment, nicio altă firmă din cele participante nu a depus contestații la licitația desfășurată. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat ziariștilor că va discuta, alături de Narcis Neaga, șeful CNAIR, cu firma care a depus contestația, pentru a afla care este motivul. Porr Construct a câștigat licitația cu un preț de 612,65 milioane lei, fără TVA (9,7 milioane euro pe km), cu circa 25% mai mic decât estimările ministerului. Contractul ar trebui finalizat în 4 ani, din care un an pentru proiectare, la care se adaugă 10 ani garanție.

Lotul 1 din Secțiuniea 1 se întinde între km. 0+000 – km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de Drumul național DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig – Marșa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boița unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc
%d blogeri au apreciat: