AcasăSTIRILiceu pentru nevăzători din Timişoara, reabilitat cu fonduri europene

Liceu pentru nevăzători din Timişoara, reabilitat cu fonduri europene

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) şi Consiliul Judeţean (CJ) Timiş au semnat, vineri, contractul de finanţare a proiectului de reabilitare şi modernizare a Liceul teoretic „Iris” din Timişoara, destinat educaţiei şi instruirii copiilor cu deficienţe de vedere profunde, medii şi/sau asociate, precum şi nevăzătorilor din toată ţara.

Finanţarea investiţiei totale de 7,75 milioane de lei este asigurată prin fonduri europene pe programul Regio-POR 2014-2020, pentru eficientizare energetică şi folosirea de surse regenerabile, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 5,83 milioane de lei.

„Continuăm semnarea contractelor, prioritatea noastră în ultimele trei luni a fost atingerea ţintei de absorbţie, care a fost atinsă la nivel de program, nefiind dezangajată nicio sumă din cele alocate nici la nivel naţional, nici la nivel regional. Toate contractele care au întârziat puţin în acea perioadă, acum încep să fie o prioritate pentru noi şi începem să le semnăm. Avem încă contracte trimise spre avizare în sumă de peste 300 de milioane de euro, care se vor adăuga celor 360 de milioane de euro pe proiectele deja semnate în acest moment”, a declarat directorul ADR Vest, Sorin Maxim, în conferinţa de presă prilejuită de semnarea contractului.

Durata de implementare a proiectului semnat pentru Liceul „Iris” este de 33 de luni, în urma căreia se estimează o scădere a consumului specific total de energie primară (din surse neregenerabile) de la 348,87 kwh/m2/an la 96,66 kwh/m2/an.

Vor fi realizate lucrări de anvelopare, prin reabilitarea termică a suprafeţelor opace şi vitrate, reabilitarea termică a planşeului peste subsol şi a învelitorii imobilului. Şarpanta existentă a clădirii va fi demolată şi va fi realizată o nouă şarpantă. De asemenea, investiţia are o componentă care vizează utilizarea surselor regenerabile de energie, prin amplasarea de panouri fotovoltaice şi solare, pentru încălzire, respectiv răcire, prepararea apei calde de consum şi energie electrică. Ca rezultat estimat, 32,59% din consumul de energie primară ar urma să fie realizat prin utilizarea surselor regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc